Kaikille avoimet vieraslajitalkoot 30.6. Mynämäessä ja 6.7. Eurajoella

Leader Ravakka kannustaa Kutsumatta kylässä -tempauksella kesällä 2021 kaikkia torjumaan haitallisia vieraslajeja omissa kotikylissä ja lähiympäristöissä. Seuraavaksi haitallisten vieraslajien torjuntatalkoita järjestetään 30.6. Mynämäessä ja 6.7. Eurajoella. Liity Ravakan vieraslajientorjuntajoukkoihin ja tule mukaan talkoisiin!

Ravakka tarjoaa kaikissa Kutsumatta kylässä -talkoissa tarvittavat torjuntavälineet, kuten jätesäkit, ämpärit ja kertakäyttöhanskat talkoolaisille. Pukeutuminen sään mukaan.

Kaikki talkootapahtumat alkavat yhteisellä ohjeistuksella ja välinejaolla. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta vieraslajientorjunnasta tai torjuttavista lajeista. Toivomme sankoin joukoin ensikertalaisiakin mukaan! Talkoiden lomassa on pientä tarjoilua.

30.6. klo 17  / klo 18  Kutsumatta kylässä -vieraslajitalkoot Mynämäessä

Mynämäen talkoot keskittyvät jättipalsamin torjuntaan keskustassa jokivarressa. Vieraslajitalkoita ovat järjestämässä Mynämäen kunta, Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistys sekä Wirmon Martat.  Huomaa, että talkoisiin saapuminen on porrastettu. Talkookohteita on useita ja tekijöitä jaetaan sekä opastetaan työhön kohteittain.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan talkoisiin viim. 28.6. sähköisellä lomakkeella (linkki). Valitse ilmoittautumisen yhteydessä saapumisaikasi. 

Mukaan tarvitset: työhanskat

Kokoontumispaikka: Mynämäen seurakuntakodin parkkipaikka, Keskuskatu 17, 23100 Mynämäki.

Yhteyshenkilö: ympäristösihteeri Katja Holttinen, Mynämäen kunta: katja.holttinen(at)mynamaki.fi / 0401354515

6.7. Klo 17 & klo 18 Kutsumatta kylässä -vieraslajitalkoot Eurajoella

Eurajoen talkoot keskittyvät jättipalsamin torjuntaan Vuojoen kartanon ympäristössä. Talkoista vastaa Länsi-Suomen ProAgria/ Maa- ja kotitalousnaiset.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan talkoisiin viim. 5.7. sähköisellä lomakkeella (linkki) Valitse ilmoittautumisen yhteydessä saapumisaikasi. 

Mukaan tarvitset: työhanskat

Kokoontumispaikka: Vuojoen kartano, Kartanontie 28, 27100 Eurajoki.

Yhteyshenkilö: Maisemasuunnittelija Ella Turunen, Länsi-Suomen ProAgria/ Maa- ja kotitalousnaiset: ella.turunen(@)maajakotitalousnaiset.fi / 050 5902085

 

Lue lisää Ravakan Kutsumatta kylässä -kampanjasta. Kutsumatta kylässä -toimintaa osarahoittaa Kainuun ELY-keskus, joka myöntää avustuksia vieraslajien torjuntaan. 

Lisätietoja Kutsumatta kylässä -kampanjasta:
Tuuli Jansson
yhteisö- ja ympäristökoordinaattori
044 7929007
tuuli.jansson(@)ravakka.fi 
Tavoitettavissa kesäkuussa ja elokuussa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin