Yhdistyksillä on jälleen mahdollisuus hakea rahaa pienempiin investointeihin: Yhtene ympäristö -teemahankeinfo 11.11.

Leader Ravakalla on käynnissä Yhtene ympäristö -teemahanke, jonka kautta voidaan rahoittaa tavanomaisia Leader-hankkeita pienempiä investointitarpeita. Yhdistykset voivat hakea tukea esimerkiksi koneiden, laitteiden, välineiden ja kaluston hankintaan sekä rakentamisen, korjaamisen tai kunnostamisen kustannuksiin. Rahoitusta voi hakea 1.9.-30.11.2021.

Teemahankkeissa pätevät samat perussäännöt kuin tavanomaisissakin Leader-hankkeissa: toimien on oltava yleishyödyllisiä ja hankkeen on synnytettävä jotain uutta. Tukea ei myönnetä hakijan tavanomaisen toiminnan kustannuksiin. Teemahankkeissa hakuaika on kuitenkin rajattu.

Teemahankkeet ovat nimensä mukaisesti rahoitushakuja, joissa on tietty teema. Teemahankkeen kautta voidaan rahoittaa tavanomaisia Leader-hankkeita huomattavasti pienempiä tarpeita. Yhtene ympäristö -teemahankkeen kautta voidaan rahoittaa monipuolisesti oman elinympäristön kehittämiseen liittyviä investointeja.

– Pienempien investointien tukea kysellään säännöllisesti, niille on selvä tarve. Yhtene ympäristö -teemahankkeen kautta yhdistykset voivat hakea Ravakalta tukea alle 10 000 euron investointeihin. Hakuaikaa on kolme kuukautta ja hankkeita voi toteuttaa vuoden 2022 ajan. Järjestämme lokakuussa infotilaisuuden teemahankkeesta kiinnostuneille ja neuvomme hakijoita puhelimitse tai sähköpostitse oikein mielellämme. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, jos pohtii oman idean rahoituskelpoisuutta, Juuliska Seikola Leader Ravakasta kehottaa.

Hakemukset liitteineen toimitetaan Ravakalle viimeistään 30.11.2020. Ravakan hallitus käsittelee hakemukset tammikuun kokouksessaan ja valitsee toteutettavat alahankkeet valintakriteerien perusteella. Hyväksyttyjen hankkeiden toteuttamisen voi aloittaa tämän jälkeen. Toteutusaikaa on 31.12.2022 asti.

Mihin voi saada rahoitusta teemahankkeen kautta?

Alahankkeet voivat sisältää pieniä investointeja, joilla

  • tähdätään yhteisten tilojen käyttömukavuuden ja käytön lisäämiseen. Tähän liittyen voidaan tehdä kalusto- ja laitehankintoja tai vaikka pientä pintaremonttia.
  • lisätään ja parannetaan harrastusmahdollisuuksia lähiympäristössä.
  • tavoitellaan energiansäästöä tai tehdään toiminnasta entistä kestävämpää.
  • parannetaan yleistä viihtyvyyttä.

Yhtene ympäristö -teemahanke pähkinänkuoressa:

  • Hakijan on oltava yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys.
  • Alahankkeen eli investoinnin kokonaiskustannukset voivat olla 750–10 000 €.
  • Rahoituksen tukiprosentti on 50. Omarahoitusosuudesta talkootyöllä yhdistys voi korvata enintään 75 %.
  • Hakemukset liitteineen toimitetaan Ravakalle viimeistään 30.11.2021. Ravakan hallitus käsittelee hakemukset tammikuun kokouksessaan ja valitsee toteutettavat alahankkeet valintakriteerien perusteella. Hyväksyttyjen hankkeiden toteuttamisen voi aloittaa tämän jälkeen. Toteutusaikaa on vuoden 2022 loppuun.
  • Tuki maksetaan jälkikäteen.

Katso Yhtene ympäristö -hakuohjeet

Infotilaisuudet Yhtene ympäristö -teemahankkeesta 12.10. ja 11.11.

Ravakka järjestää Yhtene ympäristö -teemahankkeeseen liittyen infotilaisuudet Teamsin välityksellä 12.10. klo 18.00–19.30 ja 11.11. klo 17-18.30. Aluksi esitellään teemahankkeen mahdollisuuksia ja opastetaan hakemisessa.  Lopuksi keskustellaan. Etäinfoon voi ilmoittautua sähköiselle lomakkeella tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen toimisto(at)ravakka.fi. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet tilaisuuteen liittymiseksi. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittaudu 11.11.2021 teemahankeinfoon

Mitä teemahankkeista on rahoitettu? Kats esimerkkejä hankekartasta

Yhtene ympäristö on Ravakan seitsemäs teemahankehaku vuoden 2015 jälkeen. Tilpehööri on Ravakan aikaisempi teemahanke, jonka haku oli syksyllä 2020. Tilpehöörin kautta rahoitusta sai yhteensä yhdistysten 22 alahanketta. Hakemuksia tuli yhteensä 27. Yhteensä kuudessa aikaisemmassa teemahankkeessa on rahoitettu yli 60 yhdistysten pientä investointia ja kehittämistoimea. Viime vuosina yhdistysten alahankkeissa on muun muassa kunnostettu rantalentopallokenttä, parannettu kokoontumistilojen energiatehokkuutta, maisemoitu, tehty juoksuportaat ja parannettu yhteisten tilojen äänentoistoa.

Hankekarttaan kootaan Leader Ravakan rahoittamat yhteisöjen ja yritysten Leader-hankkeet. Kartasta voi tarkastella myös teemahankkeiden alahankkeita, joita alueen yhdistykset ovat toteuttaneet. Kartasta puuttuvat toistaiseksi Tilpehööri-teemahankkeen kautta rahoitetut alahankkeet. Katso, mitä Leader-tuella on tehty Ravakan hankekartta (linkki)

Onko sinulla idea? Ota meihin rohkeasti yhteyttä

Lisätietoja teemahankkeesta ja rahoituksen hakemisesta antaa Juuliska Seikola (katso yhteystiedot).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin