Yrityksille

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön.

Tukea saadakseen yrityksen on oltava kannattava, sijaittava maaseudulla, annettava työtä kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle – esimerkiksi yrittäjälle itselleen.

Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, osakeyhtiö, avoin ja kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys.

Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille.

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Mihin yritys voi saada Leader-tukea?

Erilaisia tukimuotoja ovat mm. investointituki, perustamistuki sekä yritysryhmähankkeet.

Tutustu Sankariyrittäjät-lehden kautta muiden yritysten toteuttamiin hankkeisiin. Lehdestä saat myös hyvät perustiedot hakuehdoista ja hankkeen hakemisesta.


Startti-Leader

Startti-Leader on Leader Ravakan oma yritystuki. Startti-Leaderistä myönnetään tukea pienille 1-2 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka toimivat Leader Ravakan toiminta-alueella. Hakijalla täytyy olla y-tunnus, haun ajankohdalla ei ole rajoituksia ja hakemuksen voi jättää ennen yrityksen perustamista. Tuen myöntäminen edellyttää, että yritys on Leader Ravakka ry:n jäsen.

Hakeaksesi Startti-Leaderiä ole yhteydessä meihin sähköpostitse. Hakemukset käsitellään Leader Ravakassa mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta. Erillisiä hakuaikoja ei ole.

 

Rakennamme uusia nettisivujamme. Jos et löydä etsimääsi, olethan meihin yhteydessä. Yritystukiasioissa sinua auttaa Ulla Kallio. Kiitos kärsivällisyydestäsi!