Leader-rahoitus yrityksille

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön.

Tukea saadakseen yrityksen on oltava kannattava, sijaittava maaseudulla, annettava työtä kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle – esimerkiksi yrittäjälle itselleen.

Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, osakeyhtiö, avoin ja kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys.

Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille.

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Millainen yritys voi saada Leader-tukea ja mihin sitä voi käyttää? Klikkaa kuvaa ja katso 10 faktaa maaseudun yritystuista -muistilista!

Mihin yritys sitten voi saada tukea? Erilaisia tukimuotoja ovat esimerkiksi investointituki, perustamistuki sekä yritysryhmähankkeet. 

Nettisivujamme kehitetään. Tällä hetkellä parhaimman avun hankkeen suunnitteluun ja hakemiseen saat tutustumalla maaseudun yritystukiin Ruokaviraston sivuilla  ja olemalla meihin yhteydessä. Yrityksiä hankeasioissa auttaa Ulla Kallio. Voit myös vilkaista tukihaun pääperiaatteet ja esimerkkitarinoita muiden yrittäjien hankkeista Sankariyhdistykset-lehdestä.

Oletko sinäkin sankariyrittäjä?

Ilman työpaikkoja ei ole kehitettävää maaseutua, joten yrittäjänä olet keskeisin maaseudun kehittäjä. Sankariyrittäjät -lehti paketoi tukimahdollisuudet, joita EU:n maaseuturahasto yrityksille tarjoaa. Yli 20 yritystä kertovat lehdessä tarinansa, miten hyödynsivät neuvontaa ja rahoitusta. Innostu ja kehitä – maaseuturahasto on mukana matkassasi!

Startti-Leader

Startti-Leader on Leader Ravakan oma yritystuki. Startti-Leaderistä myönnetään tukea pienille 1-2 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka toimivat Leader Ravakan toiminta-alueella. Hakijalla täytyy olla y-tunnus, haun ajankohdalla ei ole rajoituksia ja hakemuksen voi jättää ennen yrityksen perustamista. Tuen myöntäminen edellyttää, että yritys on Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry:n jäsen.

  • Tuen suuruus on vähintään 100 euroa ja korkeintaan 1000 euroa. 
  • Investoinneissa tuki on maksimissaan 35 % kokonaiskustannusarviosta.
  • Kehittämisessä tuki on maksimissaan 50 % kokonaiskustannusarviosta.

Hakemukset käsitellään Leader Ravakassa mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta. Hae Startti-Leaderiä lomakkeella.

vesi

Esimerkkejä yritysten hankkeista

Katja Rämö verstaalla
Sankariyrittäjät
Lue esimerkit Leader-tukea hyödyntäneistä yrittäjistä

Satakunnan Leader-ryhmät ovat rahoittaneet yli kolmesataa pienyritysten hanketta viimeisen viiden vuoden aikana. Leader-yritystuilla voidaan antaa alkuvauhtia uusille tai alaa vaihtaville yrittäjille, avustaa vanhoja yrityksiä kasvamaan ja monipuolistamaan liiketoimintaansa tai rahoittaa

Lue lisää