yritystuen hakeminen

Leader-tukea haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä. Haku on jatkuva. Suosittelemme olemaan yhteydessä meihin ennen hakemuksen jättämistä. Autamme ja neuvomme niin Hyrrän käytössä kuin tarvittavien liitteiden kokoamisessa. Yritystukiasioissa auttaa toiminnanjohtajamme Ulla Kallio ja hankeasiantuntija Heidi Jaakkola. Katso yhteystiedot.

Näin hanke etenee

 1. Sinulla on idea yrityksesi kehittämiseksi. Ota yhteyttä Leader-ryhmään.  Asiantuntijat keskustelevat kanssasi ideasi rahoituskelpoisuudesta ja auttavat kehittämään sitä.
 2. Laadi hankesuunnitelma ja budjetti. Keräät tarvittavat liitteet*
 3. Tee tukihakemus Hyrrä-hakujärjestelmässä.
 4. Saat ilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut vireille. Tämän jälkeen voit alkaa toteuttaa hanketta omalla riskillä. Hankkeelle saa syntyä kuluja vasta vireille tulon jälkeen.
 5. Hakemus käsitellään Leader-ryhmän hallituksessa.  Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja. Ravakan hallituksen hyväksymiin hankkeisiin ELY-keskus tekee vielä viranomaispäätöksen. Tutustu päätökseen huolellisesti.
 6. Toteuta hanketta hankesuunnitelman mukaan ja noudata päätöksessä esitettyjä määräaikoja. Jos suunnitelmaan tulee muutoksia, ole niistä yhteydessä Ravakkaan ennen niiden toteuttamista.
 7. Tee maksuhakemus Hyrrä-järjestelmässä, kun kulut on maksettu ja ne on merkitty kirjanpitoon. Suosittelemme olemaan ennen maksuhakemuksen tekoa yhteydessä Leader-ryhmään, koska eri tukimuotojen maksuhakemuksessa tarvitaan erilaisia liitteitä. Tuki maksetaan ilmoittamallesi tilille.
Peppi Pitkätossu lukee sankariyrittäjät-lehteä.
ilmapalloja taivaalla

* Tukihakemuksen liitteeksi tarvitset

 • Liiketoimintasuunnitelma  (mm. toiminta-ajatus, liikeidea)
 • Toimenpidesuunnitelma (kuvaus liiketoiminnan kehittämisestä, suunnitellut toimenpiteet haettaessa perustamistukea)
 • Hankkeen toimenpiteiden kustannusarvio
 • Selvitys hakijan taloudellisesta tilanteesta
 • Rakennushankkeissa suunnitelma-asiakirjat sekä tarvittavat viranomaisluvat
 • Hankintojen hintatason selvitys tai kilpailutusasiakirjat

Muista! Leader-ryhmästä saat neuvoja ja apua oikeiden liitteiden keräämiseen.