Rahoitusta
yrityksille
80

Rahoitusta yrityksille

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Sed cursus turpis vitae tortor. Sed hendrerit. Aliquam eu nunc.. Donec id justo.. Fusce commodo aliquam arcu. Suspendisse enim

Leader Ravakka toimii paikkakuntiensa parhaaksi

Leader Ravakka eli Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry toimii Vakka-Suomessa ja Satakunnassa. Tehtävänämme on maaseudun kehittäminen ja paikallisten yhteisöjen ja yritysten tukeminen oman toimintansa kehittämisessä. Ravakka on vuonna 1997 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, ja toimimme EU-ohjelmakausittain aina seitsemän vuoden sykleissä. Vaikka kehittämisohjelmien nimet ja tukikeinot muuttuvat, Ravakan toiminta-ajatus pysyy samana: toimimme paikkakuntien parhaaksi. Uusi rahoituskausi 2023-2027 tuo muutoksia toiminta-alueeseemme, Eurajoki siirtyy Leader Satasillan piiriin. Lisää tietoa muutoksista täältä.

Toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta – siihen kiteytyy Leader Ravakan päätoiminta. Aktivoimme paikallisia yhteisöjä ja yrittäjiä sekä muita toimijoita kehittämään oman kotiseudun palveluita ja viihtyisyyttä sekä luomaan työtä ja kasvua. Myönnämme Leader-rahoitusta yhteisöjen ja yritysten hankkeille EU:n maaseuturahastosta ja neuvomme hankkeiden haussa ja toteutuksessa. 

Edellisten lisäksi Leader Ravakka muun muassa tarjoaa yhdistyksille neuvontaa ympäristö- ja vesistökunnostuksiin liittyen, edistää kestävää kehitystä paikallistasolla ja ylläpitää retki- ja luontokohteita ylläpitävien verkostoa. Myönnämme myös Nuoriso-Leader rahoitusta nuorten omiin projekteihin ja edistämme kansainvälisyyttä alueellamme. Lue lisää asiantuntijapalveluistamme. Neuvontamme on aina maksutonta.  

Ravakka on läsnä alueella ja toimii ihmisten parissa. Toimintaamme ohjaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä oma yhdessä paikallisten kanssa laadittu Loisto-strategiamme (2014–2020). Leader-rahoitus tulee EU:lta, valtiolta sekä alueen kunnilta.

Ravakka on myös jatkuvasti yhteydessä esimerkiksi kuntiin, elinkeinoyhtiöihin ja kylien neuvottelukuntiin. Yhteistyötä pyritään tekemään joka suuntaan ja auttamaan myös eri tahoja yhteistyön lisäämisessä. 

Leader-logolla varustettu lippu liehuu

Mikä Leader-toiminta?

Leader on EU:n luoma toimintamalli, jossa alueen asukkaat itse päättävät, mitä alueella kehitetään ja rahoitetaan.

Leader-toiminta onkin alusta loppuun paikallista: toimintaa ohjaava paikallinen kehittämisohjelma laaditaan yhdessä alueen asukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden, yhdistysten, yritysten, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa, Leader-ryhmä neuvoo hankkeiden haussa ja tukee toteutuksessa. Paikallisista ihmisistä koostuva hallitus päättää rahoitettavista hankkeista. Tutustu Ravakan hallitukseen!

Suomessa Leader-ryhmiä on 54 ja Euroopassa yli 2500. Leader Ravakka tekee yhteistyötä laajasti sekä Suomen että muiden eurooppalaisten ryhmien kanssa. Lue lisää kansainvälisestä toiminnastamme.

Teemme runsaasti yhteistyötä muiden Leader-ryhmien kanssa

Ravakka toimii kahden maakunnan alueella ja tekee paljon yhteistyötä sekä Varsinais-Suomen että Satakunnan alueen Leader-ryhmien kanssa. 

Naapuriryhmien kanssa meillä on yhteisiä hankkeita ja myös rahoitamme yhdessä useita alueellisia kehittämishankkeita. 

Yhteistyötä on tehty pitkään etenkin tiedottamisessa. Molemmissa maakunnissa on käynnissä yhteiset tiedotushankkeet, joihin molempiin Ravakka osallistuu. 

Mikä on Ravakan rooli alueen kehittämisessä?