Leader Ravakan hallitus

Leader Ravakan paikallisista ihmisistä koostuva hallitus käsittelee ja päättää rahoitettavat hankkeet. Leader-ryhmien hallitus on kolmikantainen: edustettuina ovat julkinen taho, alueemme yhteisöt sekä maaseudun yksittäiset asukkaat. Ravakka pyrkii siihen, että hallituksessa koko toiminta-alue olisi myös maantieteellisesti tasaisesti edustettuna.

Vaikka yhdistyksen käytännön työtä tekee henkilökunta toiminnanjohtajan johdolla, hallitus ohjaa Ravakan toiminnan suuntaa sekä seuraa hankkeiden ja strategian toteutumista. Hallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuodessa.

Hallituksen rakenne

  • 1/3 yksittäisiä maaseudun asukkaita
  • 1/3 julkishallinnon edustajia
  • 1/3 yhdistysten edustajia
 

Leader Ravakan hallitus 2022

Varsinaiset jäsenet

Kari Mäkelä 
puheenjohtaja
050 5377239
kari.makelat(at)gmail.com
yhteisöt, Mynämäki

Åke Vastavirta
varapuheenjohtaja
044 2791201
oke.vastavirta(at)gmail.com
yhteisöt, Rauma

Annika Hakala

annikahak(at)gmail.com
yhteisöt, Rauma

Krista Topi 
0500 114867
krista.topi(at)novoplastik.com
yhteisöt, Pyhäranta

Petri Hatakka
050 5255304
petri.hatakka(at)uusikaupunki.fi
julkinen taho, Uusikaupunki

Pirita Laivanen 
0443124265
pirita.laivanen(at)eurajoki.fi
julkinen taho, Eurajoki

Lauri Toivola 
044 206 9640
laurimtoivola(at)gmail.com
asukkaat, Laitila

Kati Rantanen
katihe.rantanen(at)gmail.com
asukkaat, Vehmaa

Tanja Harilainen
tanja.harilainen(at)nystadsauna.fi
asukkaat, Uusikaupunki


Varajäsenet

Katja Rippstein
rippstein.katja(a)gmail.com
yhteisöt, Mynämäki

Petri Rannikko
0503663950
petri.rannikko(at)kalatalouskeskus.fi
yhteisöt, Uusikaupunki

Tatja Penttilä  
040 9601171
tatja.penttila(at)gmail.com
yhteisöt, Pyhäranta

Juha-Matti Päivölä
juha-matti.paivola(at)laitila.fi
julkinen taho, Laitila

Mika Munkki
mika.munkki@vehmaa.fi
julkinen taho, Vehmaa

Mirja Kotiranta 
0503050317
mirja.kotiranta(at)rauma.fi
julkinen taho, Rauma

Juhani Leino
juhani.leino10@outlook.com
yhteisöt, Rauma

Sonja Stenman  
0414857115
sonja.k.stenman(at)gmail.com
asukkaat, Uusikaupunki

Hanna-Leena Salminen 
hlsalminen(a)gmail.com
asukkaat, Rauma

Ravakan hallituslaisia, henkilökuntaa ja nuorisotyöryhmäläisiä istumassa virtuaalisessa auditoriossa Teamsin kautta
Leader Ravakan hallituksen ja nuorisotyöryhmän jäseniä sekä henkilökuntaa yhteisessä strategiapäivässä tammikuussa 2021. Maaseudun kehittäminen jatkuu normaalisti, vaikka välineet vaihtuvat. Teams-sovellusta on alkuvuodesta 2020 asti käytetty myös Ravakan hallituksen kokouksissa.

Paikalliset ihmiset päätösten takana

– tutustu Leader Ravakan hallituksen jäseniin

Kari Mäkelä

Leader Ravakan hallituksen
puheenjohtaja Mynämäeltä

Olin muutaman vuoden Ravakan hallituksen varajäsen ja vuoden 2021 alusta sain puheenjohtajan roolin. Leader-asioihin paneutuminen on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus.

Olen nyt eläkeläinen. Työskentelin vuosikymmeniä ulosottomiehenä. Pitkän avioliiton tuloksena minulla on kaksi nyt jo aikuista poikaa ja yksi lapsenlapsi. Olen koko ikäni asunut Mietoisten ja Mynämäen alueella.

Olen ”yhdistysnarkomaani” nyt, kun on aikaa syventyä asioihin, mutta liikunta ja oleilu Kittilän Rautuskylässä kaikkina vuodenaikoina ovat tärkeintä vapaa-ajalla. Olin pitkään mukana paikallispolitiikassa. Tällä hetkellä olen Mynämäen kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa. Läheisin on kuitenkin kylätoiminta Mynämäen Asemanseudun Kylät ry:n hallituksessa ja Asmandiassa ”kylähulluna”. Kylätoiminnan myötä Ravakan toiminta ja hankehakemukset tulivat läheisiksi.

Leader-toiminnan kautta maaseudulla toimivat lukuisat yhdistykset saavat opastusta ja rahoitusta hankkeisiin, jotka muutoin saattaisivat jäädä toteutumatta. Samoin aloittavat ja laajentuvat yritykset saavat ”piristysruiskeen” rahoituksesta. Ravakan toimialue on moninainen: merta, maaseutua, kyliä, pieniä kuntia ja kolme kaupunkia. Toiminta kolmen talousalueen ja kahden maakunnan välimaastossa luo haasteita, mutta poikii mielenkiintoisia, alueiden kehittyminen kannalta tarpeellisia hankeideoita.

 

Olen kyläaktiivi Raumalta. Asun Sorkan kylässä vaimoni kanssa. Olen Sorkan kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja olen toiminut Rauman kylien neuvottelukunnan puheenjohtajana. Olin pitkään mukana paikallispolitiikassa. Tällä hetkellä olen Ravakan hallituksen lisäksi paikallisen pankin edustajistossa, kylän jätevesiosuuskunnassa ja vesialueen osakaskunnassa.

Ammatiltani olen eläköitynyt sähköasentaja ja maanviljelijä. Harrastuksiini kuuluvat metsästys, kalastus ja rakentaminen.

Olen Ravakan perustajajäseniä. Olen ollut hallituksessa useamman kauden vuosien varrella.

Leaderin hyötynä näen sen, että pienellä rahamäärällä saadaan aikaan monenlaista viriketoimintaa ja aktivoidaan maaseudun asukkaita. Näillä toimilla saadaan maaseutu pysymään vireänä ja kustannustehokkuus on kohdallaan. Meidän alueemme kehittämisessä olisi mahdollisuuksia, kun yhdistettäisiin maaseudun moninaiset toimet merellisten toimien kanssa.

Åke Vastavirta

Åke Vastavirta

Hallituksen varapuheenjohtaja ja
yhdistysten edustaja Raumalta

Pirita Laivanen

Pirita Laivanen

Julkisen tahon edustaja Eurajoelta

Toimin Eurajoen kunnassa vapaa-aikakoordinaattorina. Nuorisotyön lisäksi kulttuuri on ollut osana työnkuvaani miltei koko työelämäni ja muutaman viimevuoden aikana siihen on mukaan tullut matkailua ja kuntouttavaa työtoimintaa lähinnä esimiestyön kautta. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi.

Perheeseeni kuuluu mies sekä 18- ja 14-vuotiaat pojat. Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa koiran kanssa. Tykkään myös tehdä kaikenlaisia kädentöitä, askarrella ja leipoa. Luen myös paljon erilaista kirjallisuutta ja historia kiinnostaa kovasti. Harrastuksiini on kuulunut Kuivalahden Nuorisoseura ja siellä kesäteatteri. En ole näyttämölle astunut, mutta siihen kuuluva kaikenlainen taustatyö on ollut mukana elämässäni alakouluikäisestä asti. Eurajoen voimistelijoita olen ollut  perustamassa ja toiminut ohjaajana siellä jo yli 20 vuoden ajan.

Tulin mukaan Leader -hallitukseen vuonna 2017. Kokemus on ollut opettavainen ja hyvin mielenkiintoinen. Työssäni teen paljon yhteistyötä erilaisten yhdistysten ja yritystenkin kanssa, joten paikallisella tasolla se on ollut tuttua. Ravakassa tämä alueellisesti laaja ja moninainen kirjo erilaisia toimijoita on tuonut itselleni monia ahaa-elämyksiä ja uusia ideoita. On hienoa nähdä miten paljon ihmiset ovat valmiita tekemään töitä vapaaehtoisesti ja toistensa iloksi. 

Työkseni olen toteuttanut teollisuus- ja liikerakennuksia: 13 vuotta teollisuusrakentamista urakoitsijana ja 37 vuotta projektijohtajana pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Olen vetänyt mm. telakoiden, terminaalien, teurastamoiden ja puhdastilojen rakennusprojekteja. Samanaikaisesti olen tutkinut aktiivisesti virheetöntä rakentamista. Uskon elinikäiseen oppimiseen myös nyt eläkepäiviä viettäessäni. Olen vuosien varrella opiskellut ja tehnyt yleishyödyllisiä ympäristöä ja yhteiskuntaa hyödyttäviä asioita tuhansia tunteja vuodessa.

Olen asunut ensimmäiset 30 vuotta näillä seuduilla, seuraavat 35 vuotta pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja nyt runsaat 7 vuotta synnyinkodissani Kodiksamissa. Olen toiminut aktiivisesti Lapin Ylisenpään Kylärinki ry:ssä ja sinä aikana perehtynyt erikoisesti energian säästöön kylätalollamme.

Olen tullut Ravakan hallituksen jäseneksi vuonna 2019. Kokemukseni ovat pelkästään myönteisiä. Leader-rahoitus hyödyttää silloin, kun se osuu todelliseen tarpeeseen ja ohjautuu mm. kyläyhdistyksille ruohonjuuritason toimintaan. Tuki auttaa ja antaa motivaatiota henkisesti ja taloudellisesti toimia yhdessä. Ravakan apu on kylien elämän laatuun ratkaiseva. Se mahdollistaa osaltaan myös maallemuuton.

Juhani Leino

Juhani Leino

Yhdistysten edustaja Raumalta

Krista Topi

Yhdistysten edustaja Pyhärannasta

Olen syntynyt ja kasvanut Tyrväällä nykyisessä Sastamalassa. Olen ollut vaihto-oppilaana vuoden Yhdysvalloissa sekä opiskellut Raumalla ja Porissa. Sukutilalla Pyhärannan Ylikylässä olen asunut nyt yli 20 vuotta. Perheeseeni kuulu yrittäjämies ja kaksi aikuistuvaa tytärtä sekä samojedinkoira Oliver. Maatalon pihapiirissä asustaa myös edellinen sukupolvi.

Olen koulutukseltani tradenomi ja KTM. Työskentelen pk-yrityssektorilla talous- ja henkilöstöhallinnossa. Harrastuksiini kuuluvat partio ja retkeily, 4h, metsänhoito, ulkoilu, lemmikinhoito ja talvella laskettelu. Olen Laitilan-Pyhärannan 4h-yhdistyksen varapuheenjohtaja, Pyhärannan Korpiankkureiden aktiivijäsen sekä mukana Suomen Partiolaisten projekteissa. 

Leader Ravakan toimintaan tulin mukaan 2018. Hallitusjäsenyys on tuonut paljon uusia kontakteja ja ystäviä sekä hienoja elämyksiä. Leaderin etuna näen, että se on paikallinen toimija hyvällä paikallistuntemuksella. Leader on myös maaseudun ääni kansallisilla ja kansainvälisillä kontakteilla, joka tukee ja kehittää elinkeinotoimintaa ja lisää yhteisöllisyyttä. Leader-ryhmä toimii myös linkkinä kuntalaisten ja kunnan välillä.

Petri Hatakka

Petri Hatakka

Julkisen tahon edustaja Uudestakaupungista

Toimin kulttuuripalvelujen vastaavana Uudessakaupungissa. Aikaisemmalta ammatiltani olen muusikko ja niitä töitä teen aktiivisesti myös päivätyön ohella.

Perheeseeni kuuluu terveydenhoitajana työskentelevä vaimo ja 7-, 5- ja 3-vuotiaat pojat. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa touhuten tai soittokeikoilla. Ulkoilu ja uudempana harrastuksena veneily lähisaaristossa ovat lähellä sydäntä.

Olen asunut lapsuuteni Uudessakaupungissa ja opiskellut Porissa ja Helsingissä. Kahdeksan Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen muutimme vaimoni kanssa ensin Turkuun ja sieltä Liedon kautta takaisin Uuteenkaupunkiin.

Olen aloittanut Ravakan hallituksessa vuonna 2021. Hallitustyöskentely on ollut mielestäni mielenkiintoista ja odotan hallituksen jäsenten tapaamista pitkän etäkokousjakson jälkeen myös livenä! Leader-toiminta on tehokas tapa kehittää ja tukea laaja-alaisesti eri kohteita ja toimijoita. On ollut hienoa huomata, miten pienetkin toimijat ovat osanneet hakea avustusta hankkeilleen ja kuinka hankkeilla pystytään konkreettisesti tukemaan asukkaiden hyvinvointia. Alueen monipuolisuus ja monipuolinen elinkeinoelämä ovat varmasti yksi voimavaramme.