Leader Ravakan hallitus

Leader Ravakan paikallisista ihmisistä koostuva hallitus käsittelee ja päättää rahoitettavat hankkeet. Leader-ryhmien hallitus on kolmikantainen: edustettuina ovat julkinen taho, alueemme yhteisöt sekä maaseudun yksittäiset asukkaat. Ravakka pyrkii siihen, että hallituksessa koko toiminta-alue olisi myös maantieteellisesti tasaisesti edustettuna.

Vaikka yhdistyksen käytännön työtä tekee henkilökunta toiminnanjohtajan johdolla, hallitus ohjaa Ravakan toiminnan suuntaa sekä seuraa hankkeiden ja strategian toteutumista. Hallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuodessa.

Hallituksen rakenne

  • 1/3 yksittäisiä maaseudun asukkaita
  • 1/3 julkishallinnon edustajia
  • 1/3 yhdistysten edustajia
 

Leader Ravakan hallitus 2023

Varsinaiset jäsenet

Kari Mäkelä 
puheenjohtaja
050 5377239
kari.makelat(a)gmail.com
yhteisöt, Mynämäki

Hanna-Leena Salminen
varapuheenjohtaja
hlsalminen(a)gmail.com
julkinen taho, Rauma

Krista Topi
krista.topi@pyharanta.fi
julkinen taho, Pyhäranta

Veli-Matti Virtanen
vemavirt(a)gmail.com
julkinen taho, Uusikaupunki

Åke Vastavirta
oke.vastavirta(a)gmail.com
yhteisöt, Rauma

Annika Hakala
annikahak(a)gmail.com
yhteisöt, Rauma

Antti Simula
antti.simula(a)rs-rakennus.com
yhteisöt, Rauma

Kati Rantanen
katihe.rantanen(a)gmail.com
asukkaat, Vehmaa

Tanja Harilainen
tanja.harilainen(a)nystadsauna.fi
asukkaat, Uusikaupunki

Iiris Soininen
iiris.merituuli(a)gmail.com
asukkaat, Uusikaupunki

Laura Vuola
laura.vuola(a)outlook.com
asukkaat, Laitila


Varajäsenet

Katja Rippstein
rippstein.katja(a)gmail.com
yhteisöt, Mynämäki

Tatja Penttilä 
tatja.penttila(a)gmail.com
yhteisöt, Pyhäranta

Hanna Limnell
hanna.limnell(a)gmail.com
yhteisöt, Uusikaupunki

Juha Into
juha.into(a)gmail.com
yhteisöt, Rauma

Juha-Matti Päivölä
juha-matti.paivola(a)laitila.fi
julkinen taho, Laitila

Mika Munkki
mika.munkki(a)vehmaa.fi
julkinen taho, Vehmaa

Mirja Kotiranta 
mirja.kotiranta(a)rauma.fi
julkinen taho, Rauma

Sonja Stenman 
sonja.k.stenman(a)gmail.com
asukkaat, Uusikaupunki

Katja Törrönen
katjarebekkatorronen(a)gmail.com
asukkaat, Rauma

Ravakan hallituslaisia, henkilökuntaa ja nuorisotyöryhmäläisiä istumassa virtuaalisessa auditoriossa Teamsin kautta
Leader Ravakan hallituksen ja nuorisotyöryhmän jäseniä sekä henkilökuntaa yhteisessä strategiapäivässä tammikuussa 2021. Maaseudun kehittäminen jatkuu normaalisti, vaikka välineet vaihtuvat. Teams-sovellusta on alkuvuodesta 2020 asti käytetty myös Ravakan hallituksen kokouksissa.

Paikalliset ihmiset päätösten takana

– tutustu Leader Ravakan hallituksen jäseniin

Kari Mäkelä

Leader Ravakan hallituksen
puheenjohtaja Mynämäeltä

Olin muutaman vuoden Ravakan hallituksen varajäsen ja vuoden 2021 alusta sain puheenjohtajan roolin. Leader-asioihin paneutuminen on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus.

Olen nyt eläkeläinen. Työskentelin vuosikymmeniä ulosottomiehenä. Pitkän avioliiton tuloksena minulla on kaksi nyt jo aikuista poikaa ja yksi lapsenlapsi. Olen koko ikäni asunut Mietoisten ja Mynämäen alueella.

Olen ”yhdistysnarkomaani” nyt, kun on aikaa syventyä asioihin, mutta liikunta ja oleilu Kittilän Rautuskylässä kaikkina vuodenaikoina ovat tärkeintä vapaa-ajalla. Olin pitkään mukana paikallispolitiikassa. Tällä hetkellä olen Mynämäen kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa. Läheisin on kuitenkin kylätoiminta Mynämäen Asemanseudun Kylät ry:n hallituksessa ja Asmandiassa ”kylähulluna”. Kylätoiminnan myötä Ravakan toiminta ja hankehakemukset tulivat läheisiksi.

Leader-toiminnan kautta maaseudulla toimivat lukuisat yhdistykset saavat opastusta ja rahoitusta hankkeisiin, jotka muutoin saattaisivat jäädä toteutumatta. Samoin aloittavat ja laajentuvat yritykset saavat ”piristysruiskeen” rahoituksesta. Ravakan toimialue on moninainen: merta, maaseutua, kyliä, pieniä kuntia ja kolme kaupunkia. Toiminta kolmen talousalueen ja kahden maakunnan välimaastossa luo haasteita, mutta poikii mielenkiintoisia, alueiden kehittyminen kannalta tarpeellisia hankeideoita.

 

Olen kyläaktiivi Raumalta. Asun Sorkan kylässä vaimoni kanssa. Olen Sorkan kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja olen toiminut Rauman kylien neuvottelukunnan puheenjohtajana. Olin pitkään mukana paikallispolitiikassa. Tällä hetkellä olen Ravakan hallituksen lisäksi paikallisen pankin edustajistossa, kylän jätevesiosuuskunnassa ja vesialueen osakaskunnassa.

Ammatiltani olen eläköitynyt sähköasentaja ja maanviljelijä. Harrastuksiini kuuluvat metsästys, kalastus ja rakentaminen.

Olen Ravakan perustajajäseniä. Olen ollut hallituksessa useamman kauden vuosien varrella.

Leaderin hyötynä näen sen, että pienellä rahamäärällä saadaan aikaan monenlaista viriketoimintaa ja aktivoidaan maaseudun asukkaita. Näillä toimilla saadaan maaseutu pysymään vireänä ja kustannustehokkuus on kohdallaan. Meidän alueemme kehittämisessä olisi mahdollisuuksia, kun yhdistettäisiin maaseudun moninaiset toimet merellisten toimien kanssa.

Åke Vastavirta

Åke Vastavirta

Yhdistysten edustaja Raumalta

Krista Topi

Julkisen tahon edustaja Pyhärannasta

Olen syntynyt ja kasvanut Tyrväällä nykyisessä Sastamalassa. Olen ollut vaihto-oppilaana vuoden Yhdysvalloissa sekä opiskellut Raumalla ja Porissa. Sukutilalla Pyhärannan Ylikylässä olen asunut nyt yli 20 vuotta. Perheeseeni kuulu yrittäjämies ja kaksi aikuistuvaa tytärtä sekä samojedinkoira Oliver. Maatalon pihapiirissä asustaa myös edellinen sukupolvi.

Olen koulutukseltani tradenomi ja KTM. Harrastuksiini kuuluvat partio ja retkeily, 4h, metsänhoito, ulkoilu, lemmikinhoito ja talvella laskettelu. Olen Laitilan-Pyhärannan 4h-yhdistyksen varapuheenjohtaja, Pyhärannan Korpiankkureiden aktiivijäsen sekä mukana Suomen Partiolaisten projekteissa. 

Leader Ravakan toimintaan tulin mukaan 2018. Hallitusjäsenyys on tuonut paljon uusia kontakteja ja ystäviä sekä hienoja elämyksiä. Leaderin etuna näen, että se on paikallinen toimija hyvällä paikallistuntemuksella. Leader on myös maaseudun ääni kansallisilla ja kansainvälisillä kontakteilla, joka tukee ja kehittää elinkeinotoimintaa ja lisää yhteisöllisyyttä. Leader-ryhmä toimii myös linkkinä kuntalaisten ja kunnan välillä.