Rahoitusta
yrityksille
80

Rahoitusta yrityksille

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Sed cursus turpis vitae tortor. Sed hendrerit. Aliquam eu nunc.. Donec id justo.. Fusce commodo aliquam arcu. Suspendisse enim

Loiston neljä Painopistettä

Loisto-strategia 2014-2020

Toimintaamme ohjaa yhdessä paikallisten asukkaiden, vapaa-ajan asukkaiden, yhdistysten, yritysten, kuntien ja muiden alueen toimijoiden kanssa laadittu paikallinen kehittämissuunnitelma. Suunnitelma linjaa esimerkiksi sitä, millaisia yhteisöjen ja yritysten hankkeita voimme rahoittaa. Vuodesta 2015 lähtien käytössä on ollut Loisto-strategia. Loiston rahoituskehys vuosille 2014-2020 on ollut noin 4,8 miljoonaa euroa. 

Loisto-ohjelma ohjaa toimintaamme myös vuosina 2021-2022. Leader-tukien myöntäminen nykykriteeteillä jatkuu. Ravakalla on noin 1,6 miljoonaa euroa jaettavaksi yhteisöjen ja yritysten hankkeille vuosina 2021-2022.

Uutta paikallista kehittämisohjelmaa valmistellaan parhaillaan. Lue lisää tästä Tulevaisuus-sivulta.

Ravakan hankkeet kartalla

Hankekarttaan kootaan Leader Ravakan ohjelmakaudella 2014-2020 (+2) rahoittamat kehittämishankkeet ja yritysten Leader-hankkeet sekä yhdistysten toteuttamat teemahankkeiden alahankkeet ja Ravakan omat tuet. Kartan avulla voit tutustua rahoitettuihin hankkeisiin tarkemmin (linkki kuvassa).

Jos havaitset virheitä, ota yhteyttä Sara Mäkiseen (yhteystiedot)

Loiston painopisteet

Työtä tekeville

Teeman alla voidaan edistää mm. uuden kehittämistä ja kokeilua yrityksissä, elinkeinojen uudistumista, lähi- ja luomutuotteiden saatavuutta, biotaloutta ja yrittäjyyden edellytyksiä.

Aktiivisesti arjessa

Teeman alla voidaan edistää mm. uusia palveluita, viihtyisyyttä ja vetovoimaa, yhteisöllistä toimintaa, harrastusmahdollisuuksia ja arjen turvallisuutta.

Ympäristö jossa elämme

Teeman alla voidaan edistää mm. yhteisöllistä uusiutuvan energian tuotantoa, hiilijäljen pienentämistä, kierrätystä ja uusiokäyttöä, ympäristökasvatusta, ympäristökunnostuksia, luontoreittejä ja luontosuhteen edistämistä.

AIneeton pääoma ja kulttuurien kohtaaminen

Teeman alla voidaan edistää mm. aineettomien arvojen ja kulttuurisen pääoman hyödyntämistä, kulttuuriosaamista sekä elintarvike-, matkailu-, käsi- ja taideteollisuuden tuotteistamista.