Ajankohtaiset

Leader Ravakan uusi strategia Suomen paras – alueelle 4,8 miljoonaa euroa maaseudun paikalliseen kehittämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt 52 Leader-ryhmää eli paikallista toimintaryhmää CAP-rahoituskaudelle 2023–2027. Päätöksellä ministeriö osoitti Leader-ryhmille maaseudun paikalliseen kehittämiseen yhteensä 223 miljoonaa euroa, joista 4,8 miljoonaa euroa on osoitettu Leader Ravakalle. Ravakan uusi kehittämisohjelma Luotsi sai Leader-valintakomitealta parhaimmat pisteet Suomessa.

Lue lisää
Leader-lippu ja rahaa
Ajankohtaiset

Maaseuturahaston tämän kauden varat on myönnetty! Haku jatkuu vuonna 2023

Leader-ryhmät ja ELY-keskukset ovat nyt myöntäneet kaikki Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2022 varat. Enää ei siis oteta uusia hakemuksia vastaan, mutta muutoshakemuksia vielä käynnissä oleviin hankkeisiin pystyy jättämään normaalisti. Ohjelmakauden 2014–2022 aikana myönnetyt hankkeet pitää saada päätökseen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue lisää
Ajankohtaiset

Tule meille töihin! Haussa kehittämiseen ja yhteistyöhön intohimoisesti suhtautuva yhteisökoordinaattori

Etsimme kehittämiseen ja yhteistyöhön intohimoisesti suhtautuvaa yhteisökoordinaattoria toimimaan kylien, yhteisöiden ja alueiden hyväksi Leader Ravakan alueella. Yhteisökoordinaattorin tehtävänä on koordinoida Leader Ravakan rahoittaman ja hallinnoiman Yhteisökompassi-hankkeen sekä Smart Villages – Älykkäitä ratkaisuja ja mitattavia tuloksia- hankkeen toteutusta.

Lue lisää
Ajankohtaiset

Leader-tuen haku ei ole tällä hetkellä mahdollista

Ohjelmakausien vaihtumisen vuoksi emme ota toistaiseksi vastaan uusia tukihakemuksia. Uuden ohjelmakauden haku aukeaa todennäköisesti huhtikuussa 2023, mutta varmaa tietoa ei vielä ole. Seuraa nettisivuja ja tiedotteitamme uuden ohjelmakauden hakujen alkamisesta. Nyt on kuitenkin hyvä aika valmistella hakua ja autamme siinä entiseen malliin eli jos teillä on idea tai tarve, olkaa yhteydessä.

Lue lisää
Nuoret heiluttavat lippuja meren rannalla
Ajankohtaiset

NuorisoLeader on rahaa nuorten omille ideoille

Satakunnan kaikki Leader-ryhmät jakavat NuorisoLeader-rahoitusta nuorten omille projekteille. Tavoitteena on saada nuoret mukaan kehittämään omaa kotiseutua ja saada heidät viihtymään maaseudulla.   Satakunnan Leader-ryhmät valmistautuvat uuteen EU:n ohjelmakauteen. Jokainen ryhmä

Lue lisää
Ajankohtaiset

Sykähdyttävimmät Leader-hankkeet palkittiin!

Voimakasta Leader-toimintaa 25 vuotta -kilpailussa palkittiin 26 sykähdyttävintä hanketta Satakunnan Leader-ryhmien eli Leader Ravakan, Leader Pyhäjärviseudun, Leader Pohjois-Satakunnan, Leader Karhuseudun ja Leader Joutsenten reitin alueelta. Leader-toiminta Satakunnassa täyttää tänä vuonna

Lue lisää

Uutiskirjeen avulla pysyt kärryillä Leader-toiminnan ajankohtaisista. Lähetämme postituslistalle tietoa Leader-rahoituksesta, tapahtumista ja palveluista. Tilauksen voi milloin vain itse perua.