Hanketukien webinaarit järjestetään 16.8. ja 8.9. – ilmoittaudu mukaan!

Maaseudun hanketukien haut EU:n rahoituskaudelle 2023–2027 ovat alkaneet. Nyt on hyvä hetki valmistella hakemuksia, sillä vuoden ensimmäinen valintajakso päättyy ELY-keskuksessa 15.9.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen maaseutupalvelut -yksikkö järjestää syksyllä kaksi webinaaria hanketuista yhteistyössä Varsinais-Suomen Leader-ryhmien kanssa. 16.8. perehdytään hanketukiin ja 8.9. yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin.

Keskiviikkona 16.8. klo 10–12 pidettävässä hanketuki-infossa esitellään Varsinais-Suomen ELY-keskuksen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita, hanketukien valintaprosessia, ja -perusteita sekä aikatauluja. Lisäksi käydään perusteellisemmin läpi EU:n rahoituskauden 2023–2027 uudet työkalut kehittämishankkeiden toteuttamiseen ja esimerkiksi kustannusmallien valintaan.

Myös tukitasoihin sekä hankkeiden maksatukseen on tulossa monenlaisia uudistuksia, joita esitellään webinaarissa. Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on käytettävissä hanke- ja yritystukiin tälle vuodelle 4,6 miljoonaa euroa.

Ilmoittautuminen on auki Webropolissa 15.8. klo 14 asti, jonka jälkeen osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä.

OHJELMA:

Klo 10.00: Varsinais-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelman 2023–2027 ajankohtaiskatsaus – hanketukien haku- ja valintaprosessi, valintaperusteet sekä aikataulu

  • Johanna Mattila, kehittämispäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Klo 10.45: Hanketuet uudella ohjelmakaudella

  • Sakari Malmilehto, maaseutukoordinaattori, Varsinais-Suomen ELY-keskus
  • Stina Abrahamsson, johtava maksatusasiantuntija, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Klo 11.35: Leader-toiminta Varsinais-Suomessa

Perjantaina 8.9. klo 10–12 pidettävän webinaarin aiheena ovat EU:n maaseuturahoituksella tuettavat yleishyödylliset ympäristö- ja ilmastoinvestoinnit. Yleishyödylliset ympäristö- ja ilmastoinvestoinnit vastaavat maaseutuohjelman kestävän kehityksen tavoitteisiin. Webinaarissa esitellään Varsinais-Suomen ELY-keskuksen maaseudun kehittämissuunnitelman ilmasto- ja ympäristötavoitteita sekä yleishyödyllisten investointien valintaprosessia, -perusteita ja aikatauluja.

Lisäksi webinaarissa käydään perusteellisemmin läpi EU:n rahoituskauden 2023–2027 uudet työkalut yleishyödyllisiin investointeihin, jotka liittyvät ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, luonnonvarojen kestävään hoitoon sekä luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.

Ilmoittautuminen on auki Webropolissa 7.9. klo 14 asti, jonka jälkeen osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

 

LISÄTIEDOT:

Johanna Mattila

Kehittämispäällikkö

johanna.mattila@ely-keskus.fi

+358 29 502 3092