Eurajoen Veikkojen maja muuttui nykyaikaiseksi Leader-hankkeella

Eurajoen Veikkojen huonossa kunnossa ja vähällä käytöllä ollut maja sai uuden elämän. Nyt kehtaa kokoustaa, viettää illanistujaisia ja saunoa treenien jälkeen. Liikunnalliseen elämään kannustavassa seurassa uskotaan uudistuneen majan lisäävän myös läheisen pururadan käyttöä.

Eurajoen Veikkojen vuonna 1980 valmistunut maja oli alkuperäisessä kunnossaan eikä rakennusta vuosiin käyttänyt edes seura itse.  Kesäkuussa 2017 avajaisiaan vietti Leader-tuen turvin kunnostettu, totaalisen muodonmuutoksen läpi käynyt maja.

– Maja on seuran sydän, mutta se oli todella vähällä käytöllä. Saunaa ja suihkua ei ole voinut käyttää, maja oli synkkä ja sisäilma tunkkainen. Pelkäsimme, että remontin yhteydessä löytyy kosteusvaurioita, onneksi näin ei kuitenkaan ollut, kertoo seuran puheenjohtaja Hanna Tuominen.

– Tuki oli valtavan iso asia meille. Saatoimme tehdä kunnon remontin, laitoimme saunaosaston ja keittiön kuntoon. Nyt on uudet pinnat, kaikki on laitettu uusiksi, Tuominen iloitsee.

Majan uuden ilmeen suunnittelu lähti käyntiin ”toiveidentynnyristä”, joka luovutettiin sisustussuunnittelija Outi Aholle. Aho loihti avaran ja viihtyisän ilmeen.

– Käyttötarkoituksen kautta lähdettiin suunnittelemaan. Jokainen sai tuoda omia ideoitaan. Toiveina oli mm. rennompi oleskelutila, kunnon kokouspöydät sekä nuorisolla tietysti iso telkkari.

Remontista vastasivat ammattilaiset, mutta silti majalla tehtiin euvelaisten voimin yli 500 tuntia talkoita. Kunnostusprojekti olikin omiaan lisäämään yhteishenkeä.

Uudistunut maja tuo mahdollisuuksia myös Eurajoen alueen muille toimijoille, sillä vastaavia kokous- tai saunapaikkoja ei juuri ole.  Veikoissa uskotaan, että uudistettu maja lisää myös Veikkojen tenniskentän ja kunnan pururadan käyttöä. Paikka soveltuu esimerkiksi lasten ja nuorten päiväleirien pitämiseen.

– Seuramme haluaa edistää liikunnallista elämäntapaa. Kilpaurheilu on tietysti osa seuraa, mutta tärkeämpää on mielestämme massojen liikkeelle saaminen. Kun lapsena oppii liikkumisen, se jää helpommin elämään.