Frisbeegolfseura toi harrastusmahdollisuuden kaikille kunnan koululaisille

Pyhäjärviseutu Disc Golf ry asensi kiinteät frisbeegolfkorit jokaisen Euran koulun pihaan. Frisbeegolfseura haluaa liikuttaa nuoria ja tarjota kaikille alueen koululaisille mahdollisuuden kokeilla lajia matalalla kynnyksellä.

Pyhäjärviseutu Disc Golf ry toteutti Leader Pyhäjärviseudun myöntämällä teemahankerahoituksella frisbeegolfkorit kaikkien Euran koulujen pihoille.

– Koulujen rehtorit olivat innoissaan ideasta ja kunta lähti mukaan yhteistyöhön, seuran puheenjohtaja Olli Haavisto kertoo.

Koreja on yhteensä yhdeksän kappaletta. Kuusi niistä on alakoulujen pihoilla eri puolilla kuntaa. Kolme koria on asennettu lähekkäin Euran yhteiskoulun, Euran lukion ja Ahmasojan koulun yhteiseksi, sillä koulut sijaitsevat samassa pihapiirissä.

– Korit ovat kuulemani mukaan olleet jo kovassa käytössä. Esimerkiksi eräs ohikulkija kertoi nähneensä Kauttuan koulun pihalla kymmeniä lapsia heittelemässä välitunnilla, Haavisto kertoo ilahtuneena.

Olli Haavisto, Lassi Rinta-Keturi ja Vili Peippo Euran lukion edustalla frisbeegolfkorin vieressä.

Pyhäjärviseutu Disc Golf ry:n puheenjohtaja Olli Haavisto sekä seuran nuoret aktiivit Lassi Rinta-Keturi ja Vili Peippo ovat hyvillään koulujen uusista kiinteistä koreista.

Yksittäiset korit on tarkoitettu puttaukseen. Puttikoreihin heitetään kiekkoa pieneltä etäisyydeltä. Puttaus on paras tapa aloitella lajia ja harjoitella heittotekniikkaa. Harjoittelun voi aloittaa yhdellä kiekolla.

– Ajatuksena oli tukea välituntiliikuntaa sekä tarjota lapsille ja nuorille helppo tapa kokeilla ja harjoitella lajia. Koreja voidaan käyttää hyödyksi myös liikuntatunneilla, Haavisto sanoo.

Pyhäjärviseudulla on Haaviston mukaan hyvät mahdollisuudet harrastaa lajia, sillä alueella on useita erityyppisiä ja mittaisia ratoja. Alueen suosituin rata Euran urheilukentän maastossa on kuitenkin lajin kasvaneen suosion myötä nykyisin ruuhkautunut. Rata on erittäin suosittu koululaisten keskuudessa, sillä se on lähellä Euran suurimpia kouluja.

Lassi Rinta-Keturi ja Vili Peippo heittävät frisbeetä koriin koulun pihalla.

Koulujen pihoissa sijaitsevat korit tarjoavat nyt uusia paikkoja harjoitella. Toisaalta tutun lähikoulun pihaan on myös helppo mennä, eikä tarvitse aina lähteä toiselle puolelle kuntaa pitkille radoille heittämään.

– Koulujen korit ovat kaikkien vapaassa käytössä, jos vaikka haluaa tulla iltaisin harjoittelemaan, Haavisto toteaa.

Hankkeen kustannukset olivat noin 3700 euroa, josta seura sai Leader-tukea 70 prosenttia. Korit asennettiin talkootöillä muutamassa päivässä. Hankkeesta hyötyvät koulujen yli 1300 oppilasta sekä muut lähialueen asukkaat, jotka ovat kiinnostuneita lajin kokeilusta. Frisbeegolfkiekkoja voi lainata esimerkiksi Euran kirjastosta.

Frisbeegolf sopii kaikenikäisten harrastukseksi – innokkaimmat heittävät monta tuntia päivässä

Pyhäjärviseutu Disc Golf ry on perustettu vuoden 2017 alussa. Kohta viisi vuotta täyttävän frisbeegolfseuran jäsenistö on kasvanut lähes 40-henkiseksi.

– Harrastus sopii hyvin kaikenikäisille. Jäsenistömme ikähaarukka on laidasta laitaan. Nuorin jäsenemme on tällä hetkellä 13-vuotias, Olli Haavisto kertoo.

Lassi Rinta-Keturi ja Vili Peippo heittävät frosbeetä koriin Euran lukion pihalla.

Euralaiset 16-vuotiaat lukiolaiset Lassi Rinta-Keturi ja Vili Peippo ovat tyytyväisiä heittomahdollisuudesta koulun pihassa. He ovat seuran aktiivijäseniä ja harrastavat lajia intensiivisesti.

– Harjoituskaudella huhtikuusta syyskuuhun käymme heittelemässä melkein joka päivä pari tuntia, Lassi Rinta-Keturi arvioi.

Seuran puheenjohtajan mukaan nuoret näkee sitäkin useammin harjoittelemassa. Innokkaimmat harrastavat lajia myös talvella. Pyhäjärviseutu Disc Golf ry tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden harjoitella sisällä hallissa talvisaikaan.

Kilpailumenestystäkin niittänyt Vili Peippo kertoo pitävänsä siitä, että lajia voi harjoitella omien aikataulujen mukaan.

– Saa mennä silloin, kun itselle sopii. Kilpailumahdollisuus myös motivoi, hän sanoo.