Ravakan hallitus 2024

Tiesithän, ettei sinun tarvitse lähteä Brysseliin asti, jotta voit kohdata EU-päättäjän? Omassa kotikunnassasi asuu näet ainakin yksi sellainen! Hän on henkilö, joka on mukana Leader-ryhmän hallituksessa myöntämässä EU-rahoitusta esimerkiksi ulkoliikuntapuiston rakentamiseen tai kylätalon energiaremonttiin.

Maaseudun Kehittämisyhdistys Ravakka ry:n uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin 18.4. pidetyssä vuosikokouksessa julkisen tahon edustajana Minna Kurki Pyhärannasta ja yhteisöjen edustajana Vilhelmiina Verainen Vehmaalta. Uusiksi varajäseniksi valittiin yhteisöjen edustajana Jenni Teräväinen Pyhärannasta ja yksittäisenä maaseudun asukkaana Jonna Sivonen Raumalta. Hanna-Leena Salminen Raumalta valittiin hallituksen puheenjohtajaksi.

Muut jatkavat hallituksen jäsenet ovat Veli-Matti Virtanen, Tanja Harilainen ja Iiris Soininen Uudestakaupungista, Annika Hakala ja Antti Simula Raumalta, Kari Mäkelä Mynämäeltä sekä Laura Vuola Laitilasta. Varajäsenistä jatkavia ovat Mirja Kotiranta, Juha Into ja Katja Törrönen Raumalta, Juha-Matti Päivölä Laitilasta, Mika Munkki Vehmaalta, Katja Rippstein Mynämäeltä, sekä Hanna Limnell Uudestakaupungista. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ja taustatahot näet täältä.

Leader-ryhmä on alueen yritysten, yhdistysten ja julkisorganisaatioiden ideoita rahoittava maaseudun kehittämisyhdistys. Rahoitettavat kohteet päätetään ruohonjuuritason tarpeet ja asukkaiden toivomukset edellä. Päätökset tekevät paikallisista ihmisistä koostuvat hallitukset, joissa edustus kaikista kyseisen Leader-alueen kunnista.

Rahat tuettaviin kohteisiin tulevat valtiolta, kunnilta sekä Euroopan unionin maaseuturahoituksesta. Suomen pinta-alasta jopa 95 prosenttia on maaseutua ja Ravakan alueella kaupungeista onkin maaseuturahoituksen ulkopuolelle rajattu vain Rauman keskusta-alue.