Luotsi lähti maa- ja metsätalousministeriöön, me lomalle! Ravakan toimisto suljettu heinäkuussa

Tässä uutisessa kesän ja syksyn ajankohtaisia Luotsi-strategiasta, toimiston kesätauosta ja Leader-tuen hakemisen aikatauluista.

Kesällä tavataan tapahtumissa, Leader-tukien haku päättyy syksyllä

Toimistomme on suljettu heinäkuussa. Ravakkalaiset viettävät kesälomia ja seuraavat henkilökohtaista sähköpostia vain harvakseltaan. Sähköpostia toimisto@ravakka.fi päivystetään kuitenkin koko kesä, ja hakemuksia voi jättää normaalisti Hyrrässä.

Loisto-kehittämisohjelma (2014-2022) tulee päätökseen ensi syksynä. Viimeiset rahoituspäätökset tehdään todennäköisesti jo alkusyksystä, joten Leader-hankkeesta haaveilevien kannattaa aktivoitua ja ottaa yhteyttä kesäkuussa tai heti lomien jälkeen elokuussa. Ravakasta saat apua ja neuvoja hankeidean pohdintaan sekä itse hakuun.

Ravakan hallitus käsittelee hakemuksia elokuun lopun ja syyskuu lopun kokouksissaan. Hakemukset tulee näihin jättää 15.8. ja 15.9. mennessä.

Huomaa myös jatkettu teemahanke Tilpehöörin haku yhdistysten pieniin tarpeisiin. Tätä tulee hakea 18.7. mennessä erillisillä hakemuksella. Lisätietoja ja hakuohjeet.

Ravakka on mukana monissa kesän tapahtumissa. Tule juttelemaan!

  • 1.7. Leinmäen kylätori Laitilassa
  • 2.7. Hyvää Vehmaalta
  • 6.8. Puhdas Mannervesi Vesistöpäivä Pyhärannassa
  • 6.8. Lapin löylypäivät
  • 13.8. Laurin markkinat Mynämäessä

Uusi Luotsi-ohjelma lähti arvioitavaksi

Lähetimme juhannusviikolla uuden paikallisen kehittämisohjelmamme Luotsin maa- ja metsätalousministeriölle arvioitavaksi. Luotsi on hakemuksemme Leader-ryhmäksi ohjelmakaudelle 2023-2027, ja tulee määrittämään Ravakan toimintaa ja Leader-rahoituksen myöntämistä. Ensi vuonna siirrymme Loistosta Luotsiin ja rahoitamme hankkeita tämän uuden strategian ohjaamana.

Luotsi-ohjelma on tehty yhdessä alueemme ihmisten, yhdistysten, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. KIITOS teille kaikille kyselyihin vastanneille, työpajoihin ja tilaisuuksiin osallistuneille, haastatelluille ja muilla tavoin ajatuksensa jakaneille. Ohjelmaan tekoon osallistui yhteensä 2 500 ihmistä ja toimijaa!

Luotsissa visioidaan näin: ”Luotsi-strategiamme on väylä alueen näköiseen tulevaisuuteen. Vuonna 2030 Ravakan alueella on elinvoimaista ja älykästä toimintaa sekä paljon virkistäviä mahdollisuuksia. Matkailu alueellemme kasvaa ja rikastaa arkeamme. Hyvää elämää luodaan vastuullisesti yhdessä ja toinen toisiltamme oppien: Ravakka toimii luotsina myötä- ja vastatuulessa.”

Luotsi-strategiassa on neljä painopistettä ohjelmakaudelle 2023–2027. Tavoittelemme elinvoimaa elinkeinoista ja mahdollisuuksia matkailusta, teemme älykkäästi yhdessä ja luomme mahdollisuuksia virkistävään vapaa-aikaan. Strategiassamme on lisäksi kolme läpileikkaavaa teemaa. Kestävästi ja vastuullisesti! velvoittaa hankehakijat vastuulliseen toimintaan, Yhteistyön voimin! rohkaisee yhteistyöhön ja Digitalisaatio haltuun! siivittää hyödyntämään digitalisaatiota ja älykkäitä ratkaisuja. Strategiaa toimeenpannaan yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Erityisesti haluamme tehostaa nuorten ja uusasukkaiden osallisuutta sekä tukea alkaville ja uutta luoville yrittäjille.

Lisää Luotsista jälleen syksymmällä, hyvää kesää!