Minna Kivimäki on aloittanut Ravakassa hankekoordinaattorina

Minna Kivimäki on aloittanut Ravakassa osa-aikaisena hankekoordinaattorina. Hän työskentelee jatkossa Echoes- sekä Smart Villages -hankkeiden parissa.

Minnan tausta on ekologiassa ja hän viimeistelee opintojaan Turun yliopistossa. Ympäristö ja kestävä kehitys kiinnostavat vahvasti.

– Olen aiemmin ollut töissä Rauman ja Laitilan kaupungeilla muun muassa ympäristötarkastajana. Alueen organisaatiot ovat jo tuttuja. Aiempien töiden kautta tuli tilaisuus saada lisää oppia hankemaailmasta, joka on kiinnostanut. Kokemusta minulla ei niistä vielä ole, joten halusin haastaa itseäni, hän kertoo.

Toiminta-alueen lisäksi myös Ravakka oli Minnalle ennestään tuttu. Hän on kotoisin Rauman Unajasta ja maaseutukylässä on toteutettu useita hankkeita Leader-rahoituksella. Alue on hänelle erityinen.

– Kyllä kotiseutu on aina kotiseutu. Olen luontoihminen ja täällä hyvin saavutettavissa ovat niin metsä, meri kuin järvetkin. Rauhallisuus ja luonnonläheisyys vetää puoleensa, nykyisin Turussa asuva hankekoordinaattori sanoo.

Minna vetää jatkossa aineettoman kulttuuriperinnön vaalimiseen keskittyvää Echoes-hanketta. Kansainvälisessä hankkeessa kehitetään historiallisesti merkittäviä kulttuurikohteita Ravakan alueella. Mukana ovat muun muassa Välimaan torppa Eurajoelta, Kauppilan umpipiha Laitilasta sekä Sammallahdenmäki Raumalta.

– Tähtäin on kulttuurin ja matkailun kehittämistä, mutta kestävyys edellä. Hankkeessa pyritään saamaan etenkin perinnetietoa ja hiljaista tietoa paremmin esiin ja samalla säilöttyä tuleville sukupolville. Keskiössä ovat ihmiset ja toiminta, eivät vain rakennukset tai fyysiset paikat. Ympäristönäkökulmasta katsottuna vanhassa kulttuurissa on hienoja oivalluksia, monet asiat on tehty ympäristön kannalta kestävästi.

Minna ottaa hoitaakseen myös hiljan käynnistyneen Smart Villages älykkäitä ratkaisuja ja mitattavia tuloksia (SEROI+) -hankkeen, jonka tavoitteen on lisätä tietoa älykkäistä ja kestävistä ratkaisuista myös paikallistasolla. Luvassa on mm. yhteisöllisiä työpajoja ja yhdistysyhteistyön edistämistä. Toinen kärki on kestävyyden mittaaminen, jota lähdetään tutkimaan pilottikuntien Laitilan ja Rauman kanssa. Myös SEROI+ -hankkeessa on mukana kansainvälisiä kumppaneita sekä Irlannista että Italiasta.

Tervetuloa Ravakkaan Minna!

Ota yhteyttä:

Minna Kivimäki
Hankekoordinaattori
044 7929008
minna.kivimaki@ravakka.fi