Nyt sadat hankeideat ja miljoonat eurot jauhamaan hyvinvointia ja vetovoimaa!

Kiitos edeltäjälleni Heidi Jaakkolalle hyvin hoidetusta kuuden vuoden puheenjohtajan jaksosta. Leader Ravakka on tullut koko toimialueella tutuksi ja vakiinnuttanut aseman maaseudun ruohonjuuritason toimijana ja rahoittajana. Ravakan hallituksen jäsenet ovat aktiivisia seutunsa tuntijoita, ja henkilökunta nuorekkaita koulutettuja monialaosaajia täydennettynä kokemuksella.

Tulen Mynämäestä, Asemanseudun kylätoiminnan ja yhdistyksen alueelta. Olen toiminut yhdistyksessä 1980-luvulta alkaen ja olen perustajajäsen. Olen seurannut Ravakan syntyä ja kehitystä ja osallistunut kahden ohjelmakauden aikana hanketyöhön. Olen aina ollut kiinnostunut yhteisöllisyydestä, yhdistystoiminnasta ja yhteisten asioiden hoidosta. Toimin tällä hetkellä neljän eri yhdistyksen hallituksessa, mikä toivottavasti laajentaa näkemystäni tähänkin päätöksentekoon. Nyt kun ulosottomiehen virasta olen jäänyt eläkkeelle, on aikaa lukea, ja miettiä näitä strategioita ja hankehakemuksia. Toivottavasti osaan ohjata Ravakan hallitustyöskentelyä uudelle hankekaudelle tässä ennakoimattomassa ”korona-ajassa”. Paikalleenhan ei saa jäädä.

Yllättänyt korona-aika on muuttanut jokaisen toimivan yhdistyksen arkea. Eniten juuri tällaisten toimijoiden, joiden työhön kuuluu tavata ihmisiä, kuten yhdistysten ja yritysten edustajia sekä kiertää alueella hankekohteissa. Monia uusia toimintatapoja on otettu käyttöön: etätyö, etäkokoukset, livestreamaukset ja webinaarit. Tehty digiloikka on peruuttamaton.

Ravakassa on meneillään tulevan hankekauden suunnittelutyö. Ideoiden ja asioiden kerääminen alueelta on osoittanut Ravakalta idearikkautta ja joustavuutta. Henkilökunta jalkautui kesäkaudella toiminta-alueen lauteille ja laavuille, turuille ja toreille keräten ennätysmäärän kannanottoja tulevaisuukyselyyn. Tällaista toimintaa suosin ja suosittelen jatkossakin hallinnolta ja henkilökunnalta.

Nyt sadat hankeideat ja miljoonat eurot jauhamaan hyvinvointia ja vetovoimaa.

Hyvää alkanutta toiminnan vuotta liukkaan laskiaisen ja talvilomien merkeissä!

Kari Mäkelä
Leader Ravakan hallituksen puheenjohtaja

 

Artikkelikuvassa Ravakan uusi puheenjohtaja tarjoilee pannukahvia Asemanseudun Kylien muille aktiiveille Asmankololla osana Ravakka lauteilla ja laavuilla -kiertuetta.