Tervetuloa mukaan Ravakan opintomatkalle Salon Mathildedaliin, Kirjakkalaan ja Teijoon 16.10.2021

Leader Ravakka järjestää kaikille avoimen päivämatkan Saloon 16. lokakuuta 2021. Matkalla tutustutaan esim. Mathildedalin kylään ja sen erikoisuuksiin sekä Teijon kansallispuistoon. Kuulemme myös Teijon kyläyhdistyksen ihmisiltä heidän toiminnastaan ja erityisesti heidän roolistaan Teijon kyläkoulun luontokoulutoiminnan takana.

Leader Ravakka järjestää kaikille avoimen päivämatkan Saloon 16. lokakuuta 2021. Matkalla tutustutaan esim. Mathildedalin kylään ja sen erikoisuuksiin sekä Teijon kansallispuistoon. Kuulemme myös Teijon kyläyhdistyksen ihmisiltä heidän toiminnastaan ja erityisesti heidän roolistaan Teijon kyläkoulun luontokoulutoiminnan takana.

Me olemme viettäneet Ravakassa tänä vuonna yhteisöllisyyden vuotta, vaikka pandemian aikaan yhteisöllisyys ja yhdessä olo on ollut monella tapaa haasteellista. Nyt kun valoa näkyy viimein tunnelin päässä, halusimme tarjota jäsenistöllemme, hankehakijoille, kyläaktiiveille ja kaikille alueen ihmisille mahdollisuuden kokea ja oppia uutta yhdessä. Kerää siis oma porukkasi kyläläisistä tai yhdistyksen väestä ja lähde mukaan! Voit myös lähteä yksin ja tutustua samalla uusiin ihmisiin.

Matka on kaikille avoin ja ilmainen, vaan ruokailut maksetaan itse.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4.10. täältä: https://forms.gle/qrMLRPnCDMiP99m18
Huom! Paikkoja on rajattu määrä ja ilmoittautuneet otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkasta vastaavat Leader Ravakan Kyläbrändäys-, Outdoor Leader -, Ympäristö, jossa elämme – ja EkoTeko-hankkeet.

Lisätietoa matkasta antaa:
Juuliska Seikola
Puhelin: 044 7929001
Sähköposti: juuliska.seikola@ravakka.fi

Pidämme koronaturvallisuudesta yhdessä huolta! Ravakka toimittaa kaikille, jotka eivät ole saaneet 2 rokotusta oman kertakäyttöisen testin kotiin, joka on hyvä tehdä esimerkiksi lähtöä edeltävänä iltana. Pidetään myös kaikki maskit päällä vieraillessamme sisätiloissa sekä mahdollisuuksien mukaan turvavälit. Järjestäjä varmistaa, että meillä on tarpeeksi maskeja ja käsidesiä mukana matkassa. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia koronatilanteen osalta.

Opintomatkan ohjelma

Klo 08:00-10:00    Matka lähtöpaikasta Mathildedaliin
Lopullinen lähtöaika- ja paikka on riippuvainen osanottajista.

Klo 10:00-11:00
Aamukahvit kyläleipurin luona Matildankartanossa
Tutustumme ruukin päärakennuksen historiaan sekä Matildankartanon uuteen elämään leipomona ja leipomoravintolana kahvin tai teen sekä talon voileipien kera. Kuulemme yrittäjäpariskunnan tarinan, mikä sai heidät muuttamaan Helsingistä Mathildedaliin ja mitä sitten tapahtui.
Lue lisää: https://matildankartano.fi/

Klo 11:00 – 12:00
Tutustuminen Mathildedalin kyläpanimoon
Tutustumme panimoon ja täysi-ikäiset opintomatkalaiset pääsevät maistamaan kahta panimon uusinta olutta.
Lue lisää: https://kylapanimo.fi/

Klo 12:00-13:30
Omakustanteinen lounas ravintola Ruukin krouvissa ja vapaa-aikaa Mathildedalissa

Klo 13:30-14:30 Vierailu matkailuyrittäjä Kaj Schneiderin luona Teijon kansallispuiston kupeessa
Kirjakkalan ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuistossa Hamarijärven rannalla. Alueella toimiva yrittäjä Kai Schneider esittelee Extreme Fun -yrityksensä toimintaa, outdoor – ohjelmia sekä heidän tarjoamiaan majoitus- ja kokouspalveluja.
Lue lisää: https://www.extremefun.org/

Klo 14:30-16:30   Kahvihetki ja vierailu Teijon koulussa, jossa kuulemme Teijon kyläyhdistyksen toiminnasta. Teijon Alueen Kyläyhdistys on ollut esimerkiksi Teijon luontokouluhankkeen alkuun paneva voima – he toimivat keväällä alkaneen luontokoulutoiminnan ylläpitäjänä ja rahoittajana ainakin seuraavat kaksi vuotta.
Lue lisää: https://www.teijo.fi/4kylanyhdistys/

Klo 16:00-16:30
Vierailu Teijon Masuunissa
Lue lisää: https://www.teijonmasuuni.fi/

16:30-18:00    Illallinen JJ’s BBQ:ssa
Lue lisää: https://www.jjsbbq.fi/

18:00-20:00    Kotiinpaluu