Tervetuloa Yhdistyksen kestävyyspolku -iltaan, tiistaina 24.9. klo 18!

Yhdistyksen kestävyyspolku: työkaluja ja ideoita

Tiistai, 24.9.2024, klo 18.00

Valtuustosali, Keskuskatu 30, Laitila

Vietämme Kestävän kehityksen viikkoa tarjoamalla konkreettisia esimerkkejä, työkaluja ja kokemuksia siitä, miten asukkaat, yhdistykset ja kunnat voivat toteuttaa kestävää kehitystä monin eri tavoin!

Saamme kuulla siitä, mikä on lähialueen kuntien ilmastotyön tilanne tällä hetkellä, esimerkkejä siitä, miten kuntalaisia on eri tavoin osallistettu. Tapahtumassa keskustellaan, jaetaan kokemuksia ja käytännön esimerkkejä siitä, miten yhdistys voi luontevasti ja omasta toiminnastaan käsin edistää kestävyystyötä. Yhdistys- ja kylätoiminta on jopa tietämättään ollut merkittävä ilmastotoimien edistäjä ja sen rooli vain vahvistuu tulevaisuudessa. Uusi Ilmastokestävä kylä -työkirja lisää ilmastotietoisuutta ja tukee kyliä ilmastotyössä!

Tule mukaan, Laitilasta ja kauempaa! Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma:

kahvit

18.00                Tervetuloa Laitilaan!

18.10                Vakka-Suomen kuntien ja asukkaiden ilmastotyö, Liisa Harjula, Valonia

18.30                Yhdistyksen monta tapaa toimia kestävästi: kokemuksia ja ideointia, Tiina Saaresranta, Leader Ravakka

18.50                Ilmastotyö osana kylätoimintaa – nyt ja tulevaisuudessa, Tauno Linkoranta, Varsinais-Suomen Kylät ry

19.10                Keskustelu

19.30                Tilaisuus päättyy

 

Järjestäjät: Laitilan kaupunki, Varsinais-Suomen kylät ry, Leader Ravakka

Lisätiedot:

Tiina Saaresranta, Leader Ravakka, tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044-7929005;
Tauno Linkoranta, Varsinais-Suomen Kylät, tauno.linkoranta@vskylat.fi, 044-3039990

Tapahtuma on osa Kestävän kehityksen viikkoa. Kestävän kehityksen viikko on areena, jossa maaseudun toimijoiden vastuullisuustyö tuodaan näkyväksi ja käydään keskustelua alueen kestävyyskysymyksistä. Kestävän kehityksen viikko on vuosittainen tapahtumaviikko, joka järjestetään viikolla 39. https://kestavankehityksenviikko.fi/, sitä toteuttaa maaseutupolitiikan teemaverkosto KERÄ – Oikeudenmukaisen siirtymän ja kestävien maaseutujen puolesta.