Tilpehööri-teemahankkeen haku on auki!

Leader Ravakka on avannut uuden teemahankehaun yhdistysten pienille investoinneille. Teemahankkeen kautta voidaan rahoittaa yhdistysten tavanomaisia Leader-hankkeita pienempiä investointitarpeita. Hakuaika päättyy 9.11.2020.

Yhdistys voi hakea alahanketta, jossa investoidaan välineisiin, koneisiin, laitteisiin, kalustoon tai tehdään rakentamista ja korjausta.

Teemahankkeissa pätevät samat säännöt kuin tavanomaisissakin Leader-hankkeissa: toimien on oltava yleishyödyllisiä ja hankkeen on synnytettävä jotain uutta. Tukea ei myönnetä hakijan tavanomaisen toiminnan kustannuksiin.

Hakemukset liitteineen toimitetaan Ravakalle viimeistään 9.11.2020. Ravakan hallitus käsittelee hakemukset marraskuun kokouksessaan ja valitsee toteutettavat alahankkeet valintakriteerien perusteella. Hyväksyttyjen hankkeiden toteutus voi alkaa 1.1.2021.

 

Tilpehööri-teemahanke pähkinänkuoressa

  • Hakijan on oltava yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys.
  • Alahankkeen kokonaiskustannukset voivat olla 750-10 000€.
  • Rahoituksen tukiprosentti on 50. Omarahoitusosuudesta talkootyöllä voidaan korvata enintään 75 %.
  • Alahankkeiden toteutusaika on 1.1.-30.9.2021. Huomaathan, että alahankkeita ei saa aloittaa ennen kuin Ravakka on ilmoittanut alahankkeiden valinnasta.
  • Tuki maksetaan jälkikäteen, kuten tavanomaisissakin Leader-hankkeissa. Maksuhakemukset voi jättää joko 30.4. tai 31.10.2021 mennessä.

 

 

Mihin teemahankkeen kautta voi saada rahoitusta?

Alahankkeet voivat sisältää pieniä investointeja, joilla

  • tähdätään yhteisten tilojen käyttömukavuuden ja käytön lisäämiseen. Tähän liittyen voidaan tehdä kalusto- ja laitehankintoja tai vaikka pientä pintaremonttia.
  • lisätään ja parannetaan harrastusmahdollisuuksia. Voidaan hankkia vaikka uusia välineitä kuntoiluun tai parantaa äänentoistoa!
  • parannetaan yleistä viihtyvyyttä. Esimerkiksi pienillä maisemointitoimilla!

 

Tilpehööri on Ravakan kuudes teemahankehaku vuoden 2015 jälkeen. Yhteensä viidessä aikaisemmassa teemahankkeessa on rahoitettu noin 40 yhdistysten pientä investointia ja kehittämistoimea. Viime vuosina yhdistysten alahankkeissa on kunnostettu rantalentopallokenttä, rakennettu veneenlaskupaikka, parannettu kokoontumistilojen energiatehokkuutta, korjattu kylätalon portaat, maisemoitu, uusittu rantasaunan keittiö, hankittu juhlatilalle kalusteita, tehty juoksuportaat, lisätty remontin avulla yhteisen oleskelutilan kokoa kylätalolla, hankittu huusseja ja kompostoivia kuivakäymälöitä, kunnostettu pururataa ja parannettu yhteisten tilojen äänentoistoa.

 

Mainos Tilpehööri-teemahankkeesta