Tutustu Bokashin maailmaan! Bokashi-työpaja Yhteisötila Tuukissa 26.5. klo 16.00-18

Maanparannusta omilla biojätteillä – helposti, hajuttomasti ja päästöttömästi. Todellinen ekoteko kotiin ja puutarhaan, tule mukaan! Illassa tutustutaan bokashin maailmaan. Mitä se on?  Miten se toimii?  Miten jokainen voi sen aloittaa? Bokashi on biojätteiden muuttamista muhevaksi mullaksi fermentoinnin eli hapatusprosessin avulla, helposti ja hajuttomasti sisätiloissa. Työpajassa opimme käytännöläheisesti, miten bokashointi toimii – porkkanankuorista elävään multaan!

– Bokashointi on helppoa, hauskaa ja palkitsevaa. On hienoa nähdä, miten omat biojätteet kiertävät käsiemme kautta kasvimaahan ja tuottavat puhdasta satoa. Tämä on kiertotaloutta parhaimmillaan, kertoo työpajan ohjaaja Tiina Purhonen bokashipuoti Ituashopista.

Moni sekä kompostoi että bokashoi ja lopputulemalla on aina käyttöä puutarhassa. Bokashointi onnistuu sisätiloissa ja toimii siis kovallakin pakkasella hienosti.

– Bokashi opettaa tekijäänsä arvostamaan kierrätystä, luomua, puhdasta ruokaa. Monessa perheessä lapset on otettu prosessiin mukaan ja heistä sukeutuukin ihan huippu bokashoijia – sekin kertoo jotain arvokasta bokashista!, iloitsee Tiina Purhonen.

Työpajan ohjaa Tiina Purhonen bokashipuoti Ituashopista. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ilmoittaudu 24.5. mennessä. Tilaisuuden järjestävät Wirmon Martat ry ja Leader Ravakan EkoTeko-hanke.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Elina Lehtonen, Wirmon Martat ry, lehtoeli@gmail.com, 0443567812
Tiina Saaresranta, Leader Ravakka EkoTeko-hanke, tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044-7929005

Paikka: Yhteisötila Tuuki, Vehmaantie 111, Mynämäki