Voisitko sinäkin saada Leader-rahoitusta? Ilmoittaudu 20.4. rahoitusinfoon!

Ravakka myöntää EU:n maaseuturahastosta tukea alueensa yhdistysten ja yritysten hankkeille. Vuonna 2022 Ravakalla on jaossa noin 800 000 euroa yhdistysten ja yritysten kehittämisideoille. Oletteko pohtineet kylänne harrastusmahdollisuuksien parantamista? Onko ajatuksissa luoda uusi tapahtuma? Aikooko yrityksesi investoida? Oletteko aikeissa kehittää resurssitehokkuutta? Kiinnostaako luonnon virkityskäytön edistäminen? Jos vastasit johonkin kyllä, Leader-tuki saattaa olla sinua varten!

Leader Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio kertoo 30 minuutin etäinfoissa Leader-rahoituksen mahdollisuuksista ja hakemisesta. Infot pidetään erikseen yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista (yhdistykset ja muut toimijat) sekä yritystuista (mikroyritykset). Alustana toimii Teams.

Seuraavat infot keväällä 2022:

ke 20.4.2022 klo 17.00 (rahoitus yrityksille)
ke 20.4.2022 klo 17.30 (rahoitus yhdistyksille)

Ilmoittaudun haluamaasi rahoitusinfoon sähköisellä lomakkeella. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille lähempänä infoa.

Jos et pääset osallistumaan infoihin tai haluat kysyä jotain Leader-rahoituksesta, voit ottaa suoraan yhteyttä Ravakkaan. Hankehaussa neuvovat Ulla Kallio ja Juuliska Seikola (katso yhteystiedot).

Leader-rahoitus yhdistyksille pähkinänkuoressa

  • Yhdistysten hankkeiden on oltava yleishyödyllisiä eli niiden on hyödytettävä laajaa joukkoa. Tarkoituksena ei saa olla voitontavoittelu.
  • Leader-hankkeiden tuloksena syntyy aina jotakin uutta. Yhdistyksen perustoimintaan rahaa ei voi saada.
  • Tuki on pääsääntöisesti noin 50 % investointihankkeissa ja noin 80 % kehittämishankkeissa. Pienin myönnettävä tuki on 5000 euroa. Poikkeuksena ovat teemahankkeet.
  • Omarahoitusosuutta voi korvata talkootyöllä, jonka arvo 15 € / h.

Lue lisää Leader-rahoituksen mahdollisuuksista yhdistyksille.

Leader-rahoitus yrityksille pähkinänkuoressa

  • Mikroyrityksiä voidaan tukea esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä, kun tavoitteena on luoda kasvua ja työpaikkoja.
  • Yrityksen on oltava kannattava ja annettava tuen myötä työtä kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle – esimerkiksi yrittäjälle itselleen tai 2 osa-aikaiselle.
  • Tuki ei saa vääristää kilpailua.
  • Tukiprosentti vaihtelee tukimuodon mukaan. Investoinneissa tuki on 20 % kokonaiskustannuksista.

Lue lisää Leader-rahoituksen mahdollisuuksista yrityksille.

Leader-hankkeita haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä. Tukihaku on jatkuva. Hankkeiden rahoittamisesta päättää Ravakan hallitus. Päätöksentekoa ohjaa valtakunnallinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä Ravakan oma Loisto-strategia.

Ravakan neuvonta on aina maksutonta.