Yhdistyksille koulutusta toiminnan kehittämiseen

Nyt jos koskaan on mahtava mahdollisuus lähteä kehittämään yhdistyksen toimintaa! Ravakka järjestää yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa 3 työpajaa, joissa kaikissa pureudutaan yhdistysten toiminnan kehittämiseen. Osallistu vaikka kaikkiin työpajoihin tai nappaa yksittäinen työpaja yhdistyksesi voimaannuttamiseen.

Taitava yhdistystoimija -työpajat kolmen kerran kokonaisuus

Taitava yhdistystoimija on Maaseudun Sivistysliitossa kehitetty uusi koulutuskokonaisuus, joka vastaa yhdistysten tarpeisiin uudistua ja uudistaa toimintaa vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita. Koulutuksen tavoitteena on tarjota työkaluja niin yhdistyksen hallituksen jäsenille kuin myös muissa yhdistyksen tehtävissä toimiville. Koulutus koostuu erilaisista moduuleista ja työpajoista.

Ensimmäinen työpaja on vielä tämän vuoden puolella marraskuussa ja seuraavat järjestetään tammi-helmikuussa 2024. 

Koulutukseen voit osallistua paikan päällä Leader Ravakan toimistolla (Koulukatu 7, Uusikaupunki) tai etänä Teams-yhteyden välityksellä.  

30.11.2023 Voimavarat yhdistyksessä
Työpajassa pureudutaan nykytilanteen kartoituksen kautta yhdistyksen voimavaroihin ja toimintakulttuuriin. Tarkastelemme, mistä syntyy sujuva ja motivoiva hallitustyöskentely sekä miten tehtäviä ja työnjakoa voisi kehittää niin, että vastuut jakautuisivat tasaisemmin ja voimavarat yhdistyksessä kasvaisivat. Lopuksi kurkistamme tulevaisuuteen ja unelmoimme miltä yhdistyksemme näyttää viiden vuoden päästä!

17.1.2024 Jäsenhankinta ja innostaminen
Maailma muuttuu ja vapaaehtoistoiminta sen mukana. Jatkossa tarvitaan uusia joustavia tapoja tulla mukaan yhdistystoimintaan. Työpajassa pohdimme mistä syntyy merkityksellinen ja innostava yhdistystoiminta ja miten innostamme uusia ihmisiä mukaan. Lisäksi tarkastelemme yhdistystoiminnan saavutettavuutta; onko toimintamme saavutettavaa kaikille ja miten otamme uudet vastaan.

13.2.2024 Osallistava toiminnan suunnittelu
Osallistuminen kiinnittää ihmisen vahvemmin yhteisön toimintaan. Työpajassa tarkastellaan yhdistyksen askelia kohti osallistavaa toiminnan suunnittelua, annetaan konkreettisia esimerkkejä osallistamisen keinoista ja tavoista kuulla jäsenistöä.

Miten työpajoihin pääsee mukaan?

Ilmoittautuminen on mahdollista monella tapaa. Voit ilmoittautua kaikkiin koulutuskertoihin yhdellä kertaa tai sitten yhteen kerrallaan. Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan: Taitava yhdistystoimija ilmoittautuminen

Voit myös ilmoittautua sähköpostilla elina.ravantti@ravakka.fi tai puhelimitse 044-7929024

Niin kuin monessa muussakin asiassa niin ”kaksin aina kaunihimpi”, eli paremman hyödyn työpajoista saa jos yhdistyksestä osallistutte jonkun kanssa yhdessä. Kaksin osallistuminen ei ole edellytys, eli myös yksi osallistuja yhdistyksestä on hieno asia.
 

Työpajojen kouluttajat ovat Maaseudun Sivistysliiton asiantuntijoita. 

Koulutussuunnittelija Suvi Kaljunen (FM, kulttuurien tutkimus)on suuntautunut monimuotoiseen yhteisöjen toiminnan kehittämiseen sekä oppimateriaalien tuottamiseen.  Suvi on myös työnohjaaja, jota kiinnostaa yhteisöjen vuorovaikutuksen kehittäminen ja kansainvälinen toiminta.

Koulutussuunnittelija Pia Mustonen (KM, yleinen ja aikuiskasvatustiede) vastaa Maaseudun Sivistysliitossa erityisesti verkkokoulutusratkaisuista, järjestökehittämisestä ja oppimateriaalien tuottamisesta. Vapaa-ajalla Pia on vanhempain- ja asukasyhdistysaktiivi, jonka tavoitteena on tehdä yhdistystoiminnasta kaikille helposti lähestyttävää ja innostavaa!

Leader Ravakalta olemme myös mukana työpajailloissa, Tervetuloa!