Yhteisökompassi tukena yhdistyksen arjessa

Yhteisökompassi hankkeemme tavoitteena on tukea yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoita, haluamassaan toiminnassa. Yhteisökompassi hankkeen myötä jalkautetaan yhdistyksille uusia ideoita, järjestetään koulutusta, tarkastellaan toimintaa uusin silmin, kokeillaan ja kehitetään toimintaa sekä aktivoidaan yhdessä tekemällä uusia ihmisiä yhdistyksen toimintaan.

Yhteisökompassi tukena yhdistyksen arjessa

Yhteisökompassi hankkeemme tavoitteena on tukea yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoita, heidän haluamassaan toiminnassa. Yhteisökompassi hankkeen myötä jalkautetaan yhdistyksille uusia ideoita, järjestetään koulutusta, tarkastellaan toimintaa uusin silmin, kokeillaan ja kehitetään toimintaa sekä aktivoidaan yhdessä tekemällä uusia ihmisiä yhdistyksen toimintaan.

Osallistumme mielellämme yhdistyksen kokouksiin ja tapahtumiin yhdessä suunnitellen ja uusia suuntaviivoja luoden. Yhteydessä kannattaa olla matalalla kynnyksellä, niin sovitaan aika esim. tapaamiselle tai vierailulle. Yhteisökompassin tarjoama tuki ja neuvonta on täysin maksutonta.

Yhdistyksille tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua.
Taitava Yhdistystoimija -työpajat kokoontuvat vielä kaksi kertaa 17.1. ja 13.2.
Taitava yhdistystoimija on Maaseudun Sivistysliitossa kehitetty uusi koulutuskokonaisuus, joka vastaa yhdistysten tarpeisiin uudistua ja uudistaa toimintaa vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita. Koulutuksen tavoitteena on tarjota työkaluja niin yhdistyksen hallituksen jäsenille kuin myös muissa yhdistyksen tehtävissä toimiville. 

17.1. Taitava yhdistystoimija -työpaja 2: Jäsenhankinta ja innostaminen
Maailma muuttuu ja vapaaehtoistoiminta sen mukana. Jatkossa tarvitaan uusia joustavia tapoja tulla mukaan yhdistystoimintaan. Työpajassa pohdimme mistä syntyy merkityksellinen ja innostava yhdistystoiminta ja miten innostamme uusia ihmisiä mukaan. Lisäksi tarkastelemme yhdistystoiminnan saavutettavuutta; onko toimintamme saavutettavaa kaikille ja miten otamme uudet vastaan.

13.2. Taitava yhdistystoimija -työpaja 3: Osallistava toiminnan suunnittelu
Osallistuminen kiinnittää ihmisen vahvemmin yhteisön toimintaan. Työpajassa tarkastellaan yhdistyksen askelia kohti osallistavaa toiminnan suunnittelua, annetaan konkreettisia esimerkkejä osallistamisen keinoista ja tavoista kuulla jäsenistöä.

Työskentely työpajoissa onnistuu joko paikan päällä Leader Ravakan toimistolla klo 18-20, Koulukatu 7, Uusikaupunki tai etäyhteydellä. Ilmoittauduthan työpajaan tai kumpaankin työpajaan joko oheisen linkin Ilmoittautuminen työpajoihin  kautta tai s-postilla elina.ravantti@ravakka.fi

30.1. klo 18.00 striimataan Yleishyödyllisten hankkeiden webinaari Vehmaalta.
Ilmoittautua Webinaariin voit oheisen linkin kautta: Ilmoittautuminen webinaariin
Lisätietoa webinaarista voi tarvittaessa kysyä toimisto@ravakka.fi

 
 

Suunnitelmissa hanke?

Onko sinulla/ yhdistyksellä on idea ja tarve tai asia, joka kaipaa muutosta. Voisiko siitä rakentaa Leader-hankkeen?

 

Muistilista hankkeen suunnittelun käynnistämiseen:

  1. Yhdistyksellä on idea tai jokin tarve, joka halutaan toteuttaa.
  2. Ota yhteyttä Leader Ravakkaan, keskustellen käymme ideaa läpi, onko siitä Leader-hankkeeksi. Neuvomme rahoitus- ja hanketukimuotojen valinnassa.
  3. Varmista, että yhdistyksellä on Y-tunnus ja tiedot PRH:n rekisterissä ovat ajantasaiset.
  4. Hankesuunnitelman laadinta yhteistyössä Leader Ravakan kanssa.