Kyläyhdistyksen menestystarina: Yhteisöllisyyden voima Leinmäellä

Yhteisöllisyyden voima Leinmäellä

Viime perjantaina Leinmäen kesätorilla teemana oli metsästys ja luonto. Paikan päällä oli tarjolla monta erilaista aktiviteettia aiheen tiimoilta. Ylivoimainen vetonaula vaikutti kuitenkin olevan kyläyhdistyksen lettu- ja munkkitarjoilu, joka houkutteli paikalle iloisia ihmisiä. Tapahtuma oli myös juhlahetki uuden grillikodan esittelylle. Kyläyhdistys toteutti grillikodan rakennushankkeen yhteistyössä paikallisen metsästysseura Pahkan kanssa. Kodan rakentaminen oli neljäs kyläyhdistyksen toteuttama hanke LOISTO-ohjelmakaudella.

Pienestä tihkusateesta huolimatta ihmiset olivat hyväntuulisia. Toiminnasta huokui yhteisöllisyys. Monet kokoontuvat kesäperjantait tapaamaan toisiaan – juomaan kupin kahvia ja nauttimaan vastapaistettuja lettuja. Tunnelma saa ulkopaikkakuntalaisenkin haluamaan liittyä mukaan.  

Kylätoiminnan keskuspaikkana toimii vanha Leinmäen koulu

Leinmäen kyläyhdistyksellä on syvälle ulottuvat juuret. Yhdistyksen rekisteröimisestä tuli tänä vuonna täyteen 20 vuotta. Vuonna 2007 Leinmäen koulurakennus siirtyi kyläyhdistyksen omistukseen ja paikka sai nimekseen Leinmäen kylätalo. Vanha koulurakennus vaati mittavia korjauksia, vanha lämmitysmuoto muutettiin pellettilämmitykseen ja kunnostustyötä toteutettiin pitkälti talkoovoimin. Tuolloin he hakivat rahoitusta Ravakalta, joka myönsi avustusta hankkeelle. Remontti muutti koulurakennuksen viihtyisäksi kylätaloksi, silti säilyttäen koulun historiaa.  

Kylätalo maksoi nopeasti itsensä takaisin

Vuonna 2009, remontin jälkeen, alettiin järjestämään kesä- ja rompetoreja kesäviikonloppuisin – niistä tuli hitti. Ihmiset palasivat tapaamaan vanhoja koulukavereitaan, sukulaisiaan ja tuttaviaan. Toki maittavat tarjoilut ja aktiviteetitkin vetivät puoleensa, mutta keskeinen tekijä oli yhteisöllisyys, joka loi ainutlaatuisen tunnelman. 

Vuonna 2019 myös kellarikerroksen tilat kokivat uudistuksen. Seiniä kaadettiin ja uusia muurattiin. Nykyään alakerrasta löytyvät upeat ja modernit olo- ja saunatilat. Kellarista löytyy myös tila, jota vuokrataan kansalaisopistolle.

Kylätaloa ja saunatiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin kuten juhliin, kokouksiin, illanviettoihin, kerhotoimintaan ja tapahtumiin. Tilaa on jopa 120 hengelle, ja yhdistyksen kautta on mahdollista vuokrata astioita tarpeen mukaan. Juuri valmistunut grillikota on kaikille avoimessa käytössä. Kota on kuitenkin lukittu ilkivallan ehkäisemiseksi, avainta voi tiedustella Leinmäen kyläyhdistykseltä.  

Leinmäen kyläyhdistys pitää tämän kesän aikana vielä kaksi kesätoria.
Ota seuraavat ajankohdat talteen: 

Rompetori la 5.8. klo 9–17.00  
Kesätori pe 25.8. klo 18–20 (Teemana venetsialaiset ja sadonkorjuu) 

Lisätietoa ja tarkempia yksityiskohtia voit löytää Leinmäen kyläyhdistyksen nettisivuilta ja Facebook-sivuilta.