Lähde Pohjois-Karjalaan 2.-5.6. luontomatkailun ja retkeilyn opintomatkalle!

Opintomatka on monipuolinen paketti, jossa on Itä-Suomen legendaaristen lomakohteiden – Kolin, Bomban, Pielisen, Punkaharjun ja Valamon – lisäksi vierailuja matkailun edelläkävijäyrityksiin. Esimerkiksi Lahdelma oli jo 1994 pilottiyrityksenä YSMEK-projektissa, maamme ensimmäisessä ympäristöä säästävän matkailun kehittämishankkeessa.

Tiiviissä ohjelmassa on myös tutustumista paikalliseen yhteistyöhön, luontoaktiviteetteihin ja reitteihin, kuten Vedenjakajan reitistöön ja Järvi-Suomen kuuluisimpaan pyörämatkareittiin, Puumalan Saaristoreittiin. Pohjois-Karjalan lisäksi käymme Pertunmaalla, Puumalassa, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.

Opintomatkan pääteemoja ovat kestävä matkailu, yritysten menestystekijät, aktiviteetit, pyörä- ja patikkareitit sekä seudullinen ja paikallinen yhteistyö. Lisämausteen matkaan antavat itäsuomalaiset ruokaelämykset, kulttuurinälkää tyydyttää taas Eva Ryynäsen taitelijakoti ja Paaterin kirkko.

Bussimatkan aikana verkostoidumme ja teemme ryhmätöitä, jotka liittyvät sekä matkan teemoihin että vierailukohteiden arviointiin – ja mitä voimme hyödyntää omassa toiminnassamme ja omalla alueellamme. Taustatukena toimivat matkanjohtajat Juhana Aalto, Tuuli Jansson ja Jouko Parviainen, joilla on omakohtaisia kytköksiä Itä-Suomeen. Lisätietoja ohjelmasta saat Jouko Parviaiselta (katso yhteystiedot).

Matkan hinta on 125 € (1 h huoneesta lisämaksu), joka sisältää kuljetukset, kolmen yön majoitukset, opastukset ja vierailut. Ruokailuista osanottajat vastaavat itse. Matkalle mahtuu 20 osanottajaa, joten sitovat ilmoittautumiset pikaisesti: https://bit.ly/3ut8Agk. Osallistuville lähetetään vahvistus sähköpostitse 5.5. mennessä.

Matkan järjestelyistä vastaavat Akselikuntien pyörämatkailuhanke, BikeMenu2-hanke, PELME-hanke ja Ravakan Outdoor Leader/Polkuja pitkin -hanke.