Leader Ravakka ja Varsin Hyvä mukana energiansäästöviikolla!

Leader Ravakka ja Leader Varsin Hyvä ottavat osaa Motivan valtakunnalliseen energiansäästöviikkoon 5.–9. lokakuuta. Leader-ryhmien somekanavissa jaetaan koko viikon ajan vinkkejä ja tietoiskuja sekä tutustutaan yhdistysten onnistuneisiin esimerkkeihin Facebookin livelähetyksissä.

 

Vakka-Suomen, Rauman ja Turun seuduilla käynnistyy energiansäästöviikolla (vk 41) somekampanja, jossa aktivoidaan maaseudun asukkaita, yhdistyksiä ja muita toimijoita energiansäästöön. Kampanjassa on päivittäin vaihtuvat teemat, joihin liittyen jaetaan energiansäästövinkkejä, annetaan tietoiskuja ja kerrotaan aiheeseen liittyvistä avoimista webinaareista. Joka päivä vieraillaan maaseudun yhdistysten luona kuulemassa paikallisia energiansäästötarinoita. Kampanjasta vastaa Leader-ryhmien yhteinen EkoTeko-yhdistykset kestävän kehityksen kärkeen -hanke.

 

– Luvassa on havainnollistavia esimerkkejä liittyen muun muassa energiansäästöön, kierrätykseen ja jakamistalouteen. Kylillä tehdään monia asioita, mutta niitä ei ehkä itse sanoiteta energiaa säästävinä tekoina. Viikon aikana haluamme tuoda esiin tärkeitä ja helposti kopioitavia ratkaisuja, joita muut ovat jo tehneet, kertoo EkoTeko-hankkeen koordinaattori Tiina Saaresranta.

 

Ympäristö- ja kestävyysnäkökulmat ovat yksi painopiste molempien Leader-ryhmien paikallisissa kehittämisstrategioissa. Leader-ryhmät ottavat osaa valtakunnalliseen Motivan koordinoimaan energiansäästöviikkoon nyt ensi kertaa. Sekä Ravakka että Varsin Hyvä ovat laatineet myös omat Kestävän kehityksen lupaukset.

 

– Leader-ryhmissä valmistellaan tulevan EU-ohjelmakauden 2021–2027 strategioita. Ympäristöön, energiansäästöön ja kestävään elämäntapaan liittyvät asiat kiinnostavat yhä enemmän ja ovat nousseet esiin myös valmistelua tehdessä. Me haluamme tarjota tietoa ja herättää keskustelua teemoista, jotka alueen ihmiset kokevat tärkeiksi. Samalla kiinnitämme huomiota myös omaan toimintaamme, Saaresranta korostaa.

 

Tule mukaan Energiansäästöviikon kampanjaan!

Viikon teemoja ovat kierrätys, ruoka, asuminen, liikkuminen sekä kuluttaminen ja jakamistalous. Kampanja toteutetaan Ravakan ja Varsin Hyvän Facebook-sivuilla: facebook.com/varsinhyva, facebook.com/ravakka ja Instagramissa: @leaderravakka. Valtakunnallisen Energiansäästöviikon virallinen tunniste on #energiansäästöviikko.

 

EkoTeko -yhdistykset kestävän kehityksen kärkeen -hankkeen tehtävänä on herättää keskustelua, tarjota asiantuntija-apua, järjestää tapahtumia ja koulutuksia sekä kannustaa yhdistyksiä, yhteisöjä ja asukkaita toimimaan ympäristömme ja kestävän kehityksen hyväksi. Hanke julkaisee Ekotekoja-blogia, jossa kerrotaan maaseudun yhdistysten ja muiden paikallistoimijoiden kestävää kehitystä edistävistä teoista ja kokemuksista.

Ekoteko-hankkeen logo

Lisätietoja antaa:

Tiina Saaresranta, tiina.saaresranta@varsinhyva.fi, 044 7929005.