Rakkaudesta jäätelöön

”Jos pystyisin tekemään mitä vain, tekisin jäätelöä ja perustaisin jäätelökahvilan”, ajatteli Jenna Bergström muutettuaan perheensä kanssa Uuteenkaupunkiin.

Nuori nainen jäätelöannoksen kanssa

Jenna Bergströmin artesaanijäätelöiden yksi suosikkimauista on mustikkapiirakka.

Oletko koskaan tavannut ihmistä, joka ei pidä jäätelöstä? Erityisesti kesällä tuo kylmä herkku kruunaa aurinkoisen hellepäivän.

Jenna Bergström on rakastanut jäätelöä aina erityisen paljon. Hän työskenteli unelmatyössään valmistamassa jäätelöä Turussa italialaisessa kahvilassa. Kun hän muutti perheineen Uuteenkaupunkiin, Jenna huomasi, että kahvilakulttuuri ei ole ihan samanlainen kuin Turussa.

– Aloin miettiä, voisiko yrittäjyys olla mahdollinen vaihtoehto minulle. Pidin Uudenkaupungin ympäristöstä ja olin jo aikaisemmin nauttinut asiakaspalvelusta. Lopulta heitin vähän vitsillä, että jos voisin tehdä mitä vain, tekisin jäätelöä ja perustaisin jäätelökahvilan.

Idea alkoi kypsyä, mutta kahvila-ajatuksesta Jenna päätti luopua.

– Sitten mieheni sanoi tyylilleen ominaisena, että tehdään sinulle tähän talon yhteyteen jäätelötehdas.

 

Tukea perustamiseen

 

Idea Jäätelötehtaan Tytöistä sai alkunsa kaksi vuotta sitten. Silloin Jenna osti jäätelökoneen ja alkoi harjoitella italialaisen jäätelön reseptiä. Tämän vuoden maaliskuussa rakentuivat toimitilat omakotitalon yhteyteen ja Jenna perusti yrityksen.

– Sain Ukipoliksesta todella paljon neuvoa yrityksen perustamiseen. Sen jälkeen hain Ravakalta tukea investointeihin ja laitehankintoihin. Koska olen pientuottaja elintarvikealalla, yrityksen aloituskustannukset ovat suuret. Kaikki apu on ollut tarpeen.

Myyntityöhön Jenna hankki jäätelöpyörän. Sillä hän pääsee asiakkaiden luokse. Jenna kertoo, että jäätelöfillari on jo itsessään ohjelmanumero tapahtumissa. Uusikaupunki on kesäkaupunki ja tänä kesänä Jennan pyörineen on voinut bongata kaupungin kaduilta.

– Kysyntää on tuntunut olevan ja eri myyntikanavia on syntynyt. Itse nautin asiakaspalvelusta ja sen vuoksi jäätelöfillari on ollut hieno vaihtoehto. Lisäksi olen tehnyt sopimuksia ravintoloihin ja muutamat yhteistyökumppanit myyvät kotipakkauksia.

Nainen jäätelöpyörän kanssa

Jäätelöfillari kuljettaa Jennan asiakkaiden luokse Uudenkaupungin kaduille.

Pieni artesaanituotanto

 

Jos palataan itse jäätelöön, on sen valmistaminen edelleen Jennan oma intohimo. Se myös on koko perheen yhteinen juttu.

– Omat tytöt ovat tiiviisti mukana kuviossa. Hekin ovat jäätelön suurkuluttajia ja innoissaan yrityksestä. Myös mies on tiiviisti tukemassa, vaikka hän ei haluakaan tulla tituleeratuksi Jäätelötehtaan tyttöihin, Jenna Bergström nauraa.

Kun Jenna yrityksen alkuaikoina kehitti uusia jäätelöreseptejä, sai muu perhe myös toimia koemaistajina. Nyt jäätelöä tehdään tuotantoon. Vaikka kyseessä on pieni artesaanijäätelötehdas, Jenna pystyy yhden päivän aikana saamaan paljon valmista.

– Pystyn 8 tunnin työpäivän aikana tekemään kymmeniä litroja jäätelöä. Olen yrittänyt pyhittää alkuviikon tuotannolle ja viikonloppuna käyn jäätelöfillarilla myymässä.

Tehdään jäätelöannosta

Suklaata ja mustikkapiirakkaa jäätelönä.

Inspiraatiota makuihin leivonnasta

 

Reseptejä Jenna on kehitellyt vähitellen. Alkuun hän lähti liikkeelle pienemmällä valikoimalla. Pyörään mahtuu mukaan kuusi erilaista makua.

– Koska minulla on pitkä kokemus jäätelömyyjänä, tiedän mitkä maut ovat suosittuja. Mutta koska saan nyt tehdä omaa jäätelöä, omat makumieltymykset näkyvät valikoimassa. Inspiraatiota resepteihin saan leivonnasta, sillä olen myös innokas kotileipuri.

Jennan oma suosikkijäätelö on mustikkapiirakka. Siitä on tullut myös yksi asiakkaiden suosikeista.

– Olen käyttänyt jäätelössä inspiraationa mustikkapiirakkareseptiä, jonka äitini on saanut, kun olin vauva. Jäätelö tuo nyt mieleen lapsuuden mustikkapiirakan kotona Pohjanmaalla.

Jäätelöannos

Maistuisi varmaan sullekin?! Jäätelötehtaan Tytöt tekee myös kotimyyntipakkauksia ja pikareita.