Ravakan rahoittama hanke jälleen ehdolla eurooppalaisessa palkintogaalassa – Äänestä Mobiililuotsi voittoon!

Leader Ravakan rahoittama ja Ukipoliksen toteuttama Mobiililuotsihanke on finalistina Rural Inspiration Awards -kilpailussa, jossa palkitaan Euroopan parhaat hankkeet. Suomesta on loppukahinoissa yhteensä viisi hanketta tai yritysinvestointia. Käy äänestämässä Mobiililuotsi voittoon!

Leader Ravakan rahoittama ja Ukipoliksen toteuttama Mobiililuotsihanke on finalistina Rural Inspiration Awards -kilpailussa, jossa palkitaan Euroopan parhaat hankkeet. Suomesta on loppukahinoissa yhteensä viisi hanketta tai yritysinvestointia. Käy äänestämässä vakkasuomalainen Mobiililuotsi voittoon!

Koko finalistijoukon löytyy täältä: https://enrd.ec.europa.eu/news-events/events/rural-inspiration-awards/rural-inspiration-awards-2022-the-future-is-youth_en. Rural Inspiration Awards (RIA) on Euroopan maaseutuverkoston (ENRD) järjestämä hankekilpailu, jolla juhlistetaan maaseuturahaston parhaita hankkeita ympäri Euroopan. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin ja tuoda Euroopan laajuista näkyvyyttä maaseuturahaston tuella toteutetuille hankkeille. Kilpailussa on neljä temaattista  kategoriaa, joihin jokaiseen kukin jäsenmaa voi lähettää kaksi ehdokasta. Tuomaristo valitsee jokaisesta kategoriasta yhden voittajan. Lisäksi kaikkien hankkeiden kesken järjestetään yleisöäänestys, jonka kautta valitaan paras maaseudun nuoria osallistanut hanke.

Tammikuussa 2022 käyttöön otettu Mobiililuotsi-sovellus auttaa kotiutumaan ja kotoutumaan Vakka-Suomeen. Sovellus on suunniteltu alun perin alueelle tulevien maahanmuuttajien tarpeisiin, mutta siitä hyötyvät myös Suomen sisältä tulevat maallemuuttajat – ja toki myös Vakka-Suomen aikaisemmat asukkaat ja matkailijat. Ensimmäisessä vaiheessa sovellus tehtiin suomeksi ja englanniksi.
Maaliskuussa saataville tuli myös hieman riisutumpi ukrainankielinen versio, joka tehtiin nopeasti talkootyönä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sotapakolaisia alkoi tulla Suomeen.

Popular Vote -kategorian yleisöäänestys on avautunut ja Mobiililuotsia voi äänestää osoitteessa: https://www.surveymonkey.com/r/NCFJQM2.

Aikaisemmin Rural Inspiration Awards -palkintogaalassa on ollut ehdolla myös Leader Ravakan Youth Board in Leader -hanke.

Lue lisää Mobiililuotsista aikaisemmasta artikkelistamme: https://ravakka.fi/blog/vakka-suomen-mobiililuotsi-auttaa-kotoutumaan-ja-kotiutumaan/.