Lähde opintomatkalle Viron saarille 22.–25.5.2023

Ukipolis Oy:n hallinnoimat BikeMenu2- ja Pelme-hankkeet järjestävät opintomatkan Viroon 22.–25.5.2023. Kohteina ovat Hiidenmaa, Saarenmaa ja Muhu. Lisäksi vierailemme historiallisessa Haapsalussa. Matkalla tutustumme Viron saariin erityisesti pyörä-, luonto- ja lähiruokamatkailukohteina.

Ukipolis Oy:n hallinnoimat BikeMenu2- ja Pelme-hankkeet järjestävät opintomatkan Viroon 22.–25.5.2023. Kohteina ovat Hiidenmaa, Saarenmaa ja Muhu. Lisäksi vierailemme historiallisessa Haapsalussa.

Matkalla tutustumme Viron saariin erityisesti pyörä-, luonto- ja lähiruokamatkailukohteina. Niillä kaikilla on omat erityispiirteensä ja vetovoimansa. Meitä yhdistää sukulaiskansaamme kansainvälinen EuroVelo10-pyörämatkailureitti, joka kulkee Viron pohjoisrannikon kautta näille saarille ja jatkuu Itämeren (viroksi Läänemeri – sehän sijaitsee lännessä!) rantoja pitkin etelään. EV10 on jo merkitty maastoon, ja saarilta löytyy myös paikallisia pyöräily- ja vaellusreittejä.

Hiidenmaalla vieraillaan Suomesta harvoin, vaikka se on kesäisin virolaisten suosima lomakohde. Saari houkuttelee rauhallisuudellaan, monipuolisella luonnollaan ja vahvoilla perinteillään sekä kalasatamillaan ja majakoillaan. Historian havinaa saamme kokea myös Kõrgessaaren Viinaköökissä, vanhassa kivirakenteisessa viinankeittimössä, jossa yövymme ja jonka isäntä, Tapio Niiranen, kertoo paikan tarinoita – ja millaista on olla matkailuyrittäjänä Hiidenmaalla.

Saarenmaalla seurailemme pyöräilyreittejä ja vierailemme länsiosan idyllisissä kylissä ja matkailuyrityksissä. Yövymme Saaremaa Beach Hotellissa, joka sijaitsee saaren eteläosan hiekkarannikon (7 km ranta) kauniilla, mäntymetsäisellä luonnonsuojelualueella. Hotelli on erityisesti pyörämatkailijoiden suosiossa.

Muhu on pieni ja viehättävä saari Saarenmaa kyljessä. Se huokuu omanlaista historiaa, johon pääsemme tutustumaan Koguvan kylässä, elävässä ulkoilmamuseossa.

Matkan hinta on alustavasti 250 €/henkilö (1 h huoneesta lisämaksu 100 €) riippuen osanottajamäärästä. Hinta sisältää bussikuljetuksen, laiva- ja lauttamatkat, kolmen yön majoitukset, opastukset ja vierailut. Ruokailuista osanottajat vastaavat itse. Matkalle mahtuu 20 osanottajaa, ja se toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi.

Matkaohjelma löytyy täältä.

Matka tehdään tilausbussilla ja lauttamatkat reiteillä Helsinki–Tallinna–Helsinki, manner-Viro (Rohuküla)–Hiidenmaa (Heltermaa), Hiidenmaa (Sõru)–Saarenmaa (Triigi) ja Saarenmaa (Kuivastu)–manner-Viro (Virtsu). Bussimatkan aikana verkostoidumme ja teemme ryhmätöitä, jotka liittyvät sekä matkan teemoihin että vierailukohteiden arviointiin – ja mitä voimme hyödyntää omassa toiminnassamme ja omalla alueellamme.

Sitovat ilmoittautumiset 21.4.2023 mennessä osoitteessa https://bit.ly/3YKEzFq

Lisätietoja antavat:
Jouko Parviainen
jouko.parviainen@ukipolis.fi / 044 729 1302
Juhana Aalto
juhana.aalto@ukipolis.fi / 044 773 2210