Kesäajan kohtaamisia

Leader Ravakka osallistuu aktiivisesti alueen kesätapahtumiin. Heti heinäkuun 1. pvä olemme Pyhärantapäivässä sekä 8.7. Lokalahden Suvipäivillä. Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat mukana OKRA Maatalousnäyttelyssä 5.-8.7.

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät mukana OKRA Maatalousnäyttelyssä

OKRA Maatalousnäyttely järjestetään Oripään lentokentällä 5.–8. heinäkuuta. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen osastolla päivystää asiantuntijoita kaikilta eri vastuualueilta sekä paikallisista Leader-ryhmistä.

OKRA on yksi Suomen suurimmista maatalousnäyttelyistä, joka on kerännyt Oripäähän perinteisesti noin 80 000 kävijöitä. Tänä vuonna mukana on yli 400 näytteilleasettajaa ja ohjelmaa on tarjolla niin maa- ja metsätalouden ammattilaisille kuin maaseudun asukkaillekin. Näytillä on maatalousalan uusimmat koneet, laitteet, tuotteet ja palvelut. Lisäksi messuilla pääsee tutustumaan perinnepihaan ja kädentaitoihin. Lapsiperheiden riemuksi paikalla on tivolilaitteita ja paljon erilaisia kotieläimiä, muun muassa lehmiä, lampaita, hevosia ja alpakoita.

Maatalousnäyttelyn teemana on tänä vuonna kotimainen ruoka ja huoltovarmuus. Nämä teemat ovat esillä myös Varsinais-Suomen ELY-keskuksen messuosastolla F63. Lisäksi osastolla esitellään EU:n maatalous- ja maaseuturahoitusta kaudella 2023–2027. Rahoituksen avulla tuetaan maatalouden ja maaseudun kehittymistä, jotta koko Suomi voisi hyvin. Tukea on tarjolla niin viljelijöille, maaseudun yrittäjille, yhdistyksille kuin asukkaillekin – kuntia ja kehittämisorganisaatioita unohtamatta. Maaseudun hanke- ja yritystukien haku avautui sopivasti juuri ennen tapahtumaa, joten paikalla on joka päivä asiantuntijoita kertomassa uuden rahoituskauden mahdollisuuksista.

Leader-ryhmät kertovat maaseudun paikallisista kehittämismahdollisuuksista

Varsinais-Suomen kaikki Leader-ryhmät ovat mukana OKRA Maatalousnäyttelyssä. Ryhmät päivystävät ELY-keskuksen osastolla ja lisäksi Varsinais-Suomen jokivarsikumppaneilla on oma osasto lentokonehallissa. Ryhmät esittelevät Leader-toimintaa, hanke- ja yritystukia, uutta rahoituskautta ja uusia strategioitaan.

Lentokonehallissa nähdään myös vuoden 2019 Okra Maatalousnäyttelystä tuttu Jos lehmät puhuisivat -näyttely. Näyttelyn on koonnut MTK Varsinais-Suomi osana Leader-rahoitteista tiedonvälityshanketta, jonka tavoitteena oli parantaa kaupungin ja maaseudun välistä yhteyttä sekä lisätä maaseutuelämän ja maataloustuotteiden arvostusta.

Lisää tietoa Okrasta löytyy https://www.haloomaaseutu.fi/varsinais-suomen-ely-keskus-ja-leader-ryhmat-mukana-okra-maatalousnayttelyssa/