Tutustumisretkelle 12.11. Kuninkaankierrokselle

Tutustumaan Kuninkaankierrokseen 12.11.

Suuntaamme tutustumisretkelle lauantaina 12.11. Kuninkaan kierrokselle Euraan. Retken lähtöpaikka on P-paikka Mäkiläntie 10, Panelia, ja kokoontumisaika on klo 10. Retkelle järjestetään Ravakan alueelta yhteiskuljetus, jonka reitti sovitaan ilmoittauneiden kesken. Ilmoittautumiset kahvittelun ja kyydin takia 7.11. mennessä jouko.parviainen@ravakka.fi.

Kuninkaankierros on uusi ulkoilureitti

Lauantaista polkuvierailua isännöi Kiukaisen Urheilijat. Yhdistys täytti tänä vuonna 100 vuotta ja sen kunniaksi he rakensivat Kuninkaankierros-reitin, joka on noin 16 kilometriä pitkä ja sen voi kulkea jalkaisin tai pyörällä. Reitti on uusi ja sen avasi 4.9. suunnistuksen maailmanmestari Liisa Peltola. Reitin varrella löytyy infotauluja Kiukaisten historiasta, kulttuurista ja urheilusta.

Vierailun aikana kuulemme:

  • yhdistyksen toiminnasta
  • reitin perustamisesta
  • luvista maanomistajien kanssa

Reittiin voi tutustua etukäteen Askeleita Suomessa retkikuvauksen myötä.

Leader Pyhäjärviseutu tarjoaa nuotiolla pientä purtavaa.

Tututustumisretket ovat osa Ravakan Outdoor Leader – Polkuja pitkin -hankkeen ja vastaavan Leader Pyhäjärviseudun hankkeen vierailujaa teemalla ”Käväistään kylässä, pistäydytään poluilla”. Mukaan ovat tervetulleita kaikki polkujen perustamisesta ja ylläpidosta kiinnostuneet tahot, ulkoilijat ja yksityishenkilöt sekä Ravakan että Pyhäjärviseudun alueilta. Retket ovat osallistujille maksuttomia.

Hierkonpolkuun tutustuttiin 8.10.

Edellisenä tutustumiskohteena oli Pyhärannan Reilan Hierkonpolku. Tapaaminen oli P-paikalla, Säikänpolku 50, 27340, Reila, Pyhäranta. Voit tutustua netissä Hierkonpolkuun luontoon.fi:ssä.

Hierkonpolku on Reilan kyläyhdistys Reidun toteuttama noin kolmen kilometrin mittainen rantapolku, joka kulkee Reidun rantasaunan ja Kyhkärännokan välillä. Polun varteen on rakennettu laavutaukopaikka. Reilan rantapolku -hanke sai rahoitusta Leader Ravakan LuRe-teemahankkeen kautta.

Vierailu käsittää opastetun kävelyn Hierkonpolulla, nuotiokahvittelun ja makkaranpaiston Hierkonpään laavulla. Ravakka tarjoaa nuotiokahvit ja makkarat. Vierailua isännöi Reidu. Vierailulla kuultiin Reidun toiminnasta, polun perustamisesta, Metsähallitusyhteistyöstä, talkootyöstä iloineen ja murheineen, Hierkonpolun kävijämääristä ja kaikesta kohteeseen ja polkuun liittyvästä.