Vastaa kyselyyn: mitä pitäisi rahoittaa, jotta taataan hyvä elämä maaseudulla?

Jos sinulla olisi rahaa oman kotiseutusi kehittämiseen, minne laittaisit rahat? Uusiin palveluihin, harrastusmahdollisuuksiin, yhteistyön kehittämiseen? Asukashankintaan, tapahtumiin vai yritysten kehittämiseen? Kenties kiertotalousosaamiseen tai vesistöihin? Johonkin muuhun, mihin? Mitkä Sinun mielestäsi ovat tärkeitä kehittämisteemoja eli mitä edistämällä luodaan lisää hyvinvointia seudulle?

Vastaa Ravakan kyselyyn ja vaikuta siihen, miten Leader-rahoituksella tulevaisuudessa tuetaan hyvää elämää maaseudulla.  Vastanneiden kesken arvomme lahjakortin Maammekauppaan (arvo 100€) sekä pienempiä lahjakortteja paikallisiin yrityksiin. Jos haluat osallistua arvontaan, jätä yhteystietosi kyselyn lopuksi. Voit vastata myös nimettömänä. Vastausaikaa on 30.4. asti.

Vastaa kyselyyn (linkki)

Miksi kysely?

Käynnissä on viimeinen vuosi kuluvaa EU-ohjelmakautta ja samalla viimeinen vuosi, kun Ravakan toimintaa ja Leader-tukien myöntämistä ohjaa paikallinen kehittämisohjelma Loisto (2014-2022). Ensi vuonna Loisto korvataan uudella kehittämisohjelmalla, jonka valmisteluun tarvitsemme alueemme ihmisten apua. Kysely auttaa meitä luomaan uuden ohjelman, joka palvelee juuri paikallisia tarpeita.

Kylien ja yhteisöjen kehittäminen ja yrittäjyyden tukeminen maaseudulla ovat olleet vuonna 1997 perustetun maaseudun kehittämisyhdistyksemme ydintoimintaa, ja nämä ovat sitä myös jatkossa. Kehittämisen teemat ja painopisteet kuitenkin muuttuvat ajan mukana. Kysyimme vuonna 2020 laajalla kyselyllä, mitä teemoja alueemme asukkaat, vapaa-ajan asukkaat, yrittäjät ja muut toimijat pitävät tärkeimpinä kehittämiskohteina. Yli 700 vastaajaa nostivat tärkeimmiksi kehittämisteemoiksi lapset ja nuoret, ympäristön, yrittäjyyden ja matkailun.
Uudella kyselyllä haemme konkreettisia ideoita rahoitettaviksi kohteiksi ja annamme mahdollisuuden kommentoida edellä mainittuja kärkiteemoja. Samalla
keräämme ajatuksia siitä, millaista Ravakan toiminnan tulisi olla uudella ohjelmakaudella 2023-2027.

Toivomme, että Sinä käyt vastaamassa ja innostat myös muita vastaamaan. Kiitos kun osallistut seudun kehittämiseen!

 

Kartta Ravakka

Vuonna 2023 Eurajoki siirtyy kokonaisuudessaan Leader Pyhäjärviseudun alueeseen. Vielä vuoden 2022 Eurajoki kuuluu Ravakkaan ja entisen Luvian kunnan alue Leader Karhuseutuun.