Voimaa ja hehkua: retki kierrättämisen ja kiertotalouden maailmaan 20.6.

Opintoretki Lounavoiman ekovoimalaitokseen ja kiertotalouden vierailukeskus Hehkuun. Maanantaina 20.6. noin klo 17-20.30 Salon Korvenmäkeen.

Koe mielenkiintoinen, havainnollinen ja ajankohtainen retki kierrättämisen ja kiertotalouden maailmaan!

Miten toimii ekovoimalaitos ja mitä se tuottaa? Mihin päätyvät roskikseen jättämäni jätteet? Mitä hyötyä on lajittelusta, ja miten voisin sen paremmin tehdä? Paljonko jokainen meistä keskimäärin tuottaa poistotekstiiliä vuodessa? Mitä? Miksi? Muun muassa näihin kysymyksiin lähdemme hakemaan vastausta asiantuntevan opastuksen ja havainnollisen vierailun avulla!

Opintoretkellä tutustumme viime vuonna toimintansa aloittaneeseen Lounavoiman ekovoimalaitokseen ja kiertotalouden vierailukeskus Hehkuun. Energian tuottamisen vaihtoehdot on ajankohtainen aihe, ekovoimalaitoksessa kierrätyskelvottomat yhdyskuntajätteet muuntuvat lähienergiaksi. Laitoksessa tuotetaan lämpöä noin 15 000 kotiin, ja sähköä, josta valtaosa myydään valtakunnan verkkoon ja osa käytetään laitoksen omissa prosesseissa. Kiertotalouden vierailukeskus Hehkussa tutkimme ja perehdymme havainnollisesti kierrätykseen, kestäviin kulutustottumuksiin ja jätteiden hyödyntämiseen.

Opintoretki on maksuton ja sisältää kuljetuksen ja kahvit. Retki sopii kaiken ikäisille. Kuljetus lähtee Mynämäeltä, tarvittaessa järjestämme liitäntäkuljetuksia muualta. Opintoretken järjestävät Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys ja Leader Ravakan EkoTeko-hanke.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 6.6 (paikkoja rajallinen määrä):

Tiina Saaresranta, Leader Ravakka EkoTeko-hanke, tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044-7929005

Lauri Numminen, Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys, lauri.numminen@lh.mynamaki.fi, 040 363 0598