EuroVelo 10 -pyöräilyreitistä houkutteleva ja palveleva – tule mukaan työpajaan!

EuroVelo-pyörämatkailureitit ovat suosittuja kansainvälisesti, mutta Suomessa ne tunnetaan toistaiseksi heikosti. Yli 9 000 km mittainen EuroVelo 10 eli Itämeren ympärysreitti, kulkee Ravakan alueen läpi Porista Turkuun ja sieltä Salon ja Raaseporin kautta Kirkkonummelle. EuroVelo 10 tarjoaa reitin varrella ja sen läheisyydessä tai hyvien yhteyksien päässä sijaitseville yrityksille mahdollisuuden hyödyntää pyörämatkailun kasvavaa suosiota. Nykypyörämatkailija käyttää lomallaan enemmän rahaa kuin esimerkiksi automatkailija mutta vaatii hyvää palvelua sekä itselleen että pyörälleen.  

Huhtikuussa BikeMenu-hanke ja Pyörämatkailukeskus järjestävät kaksi työpajaa Ravakan alueella. Osallistujiksi toivotetaan tervetulleiksi niin majoitus- ja ravitsemisalan edustajia kuin eri palveluja tarjoavia yrityksiä ja tahoja, kuten kyläyhdistyksiä.  Työpajat alkavat omakustanteisella lounaalla klo 12. Itse työpaja on klo 13–16. Työpajoihin voi osallistua myös etäyhteydellä. Ohjelmassa ovat lyhyet BikeMenu2-hankkeen ja EuroVelo 10:n esittelyt, joiden jälkeen yhteisesti nostetaan esiin osuuden kohokohdat, nähtävyydet ja palvelut. 

Työpaja 18.4. Reitin osuus: Rauma-Kalanti 

Paikka: Uudenkaupungin ravintola Golf  Golfintie 2, 23500 Uusikaupunki (https://www.frescoravintolat.fi/golf/)  

Työpaja 19.4.  Reitin osuus: Vehmaa-Mynämäki-Askainen-Naantali-Turku 

Paikka: Askaisten Holvi, Askaistentie 751, 21240, Askainen (https://askaistenholvi.com/

Ilmoittautumiset viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta, jos osallistuu paikan päällä ja viikkoa ennen etäyhdellä linkistä: https://forms.gle/BoSzi6oLqAuYDB8E9  

Reitti löytyy linkistä: https://en.eurovelo.com/ev10. Reitti on merkitty Turusta Helsinkiin ja osittain Turusta Poriin, ja merkintää jatketaan ensi kesänä.

Lisätietoja: Jouko Parviainen, Projektipäällikkö, BikeMenu2-hanke, puh. 044 729 1302, jouko.parviainen@ukipolis.fi