Ravakalla jaossa 900 000 euroa alueen yhdistysten ja yritysten ideoille 2022 – hankepäätökset tehtävä viimeistään syksyllä

Leader Ravakalla on jaossa n. 900 000 euroa alueensa yritysten ja yhdistysten hankkeille vuonna 2022. Vuoden 2014 jälkeen Ravakka on rahoittanut jo yli 250 yhteisöjen ja yritysten hanketta noin 5,5 miljoonalla eurolla.  Jos yhdistyksellä tai yrityksellä on idea, nyt kannattaa ottaa yhteyttä Ravakkaan ja kysyä rahoitusmahdollisuuksista. Meneillään on viimeinen vuosi hakua nykyisillä säännöillä.

Rantasaunoja, tuotantotiloja, luontoreittejä, kuntoportaita, ensiaputaitoja, markkinointiosaamista ja yksinäisyyden vähentämistä – mm. tätä kaikkea Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka on tukenut Leader-rahoituksella vuoden 2014 jälkeen.

– On hienoa huomata, että yhdistykset alkavat taas aktivoitua pandemian aiheuttaman epävarmuuden jälkeen. Toivoisin, että kaikki muistaisivat Ravakan tarjoamat mahdollisuudet. Yhteydessä voi olla jo aivan alustavienkin hankeideoiden kanssa. Me neuvomme mielellämme, Juuliska Seikola Leader Ravakasta kehottaa.

Leader-tukien haku on jatkuva, mutta rahoitusta myönnetään EU-ohjelmakausittain. Nyt käynnissä oleva ohjelmakausi päättyy tänä vuonna. Viimeiset rahoituspäätökset tehdään syksyllä, joten nyt on oikein hyvä aika alkaa suunnitella ideasta hanketta.

Uusi kausi ja uuden rahoituksen jakaminen alkaa vuonna 2023. Suomen Leader-ryhmät tiedottivat viime viikolla yhteisesti Leader-rahoituksen osuuden noususta tulevalle kaudelle. Tarkempi hakuaikataulu ei vielä ole tiedossa, joten Leader-tukien myöntämiseen saattaa tulla katko.

– Nyt kannattaa siis ideoida ja hakea rahoitusta. Leader-hankkeissa yhdessä tekeminen on keskiössä ja monissa hankkeissa yhdistyksetkin ovat tehneet keskenään yhteistyötä. Ravakan omasta hankekartasta voi käydä katsomassa, millaisia asioita muut ovat tehneet, kertoo Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio.

Ravakka aikoo kevään aikana avata myös muutamia teemahankehakuja, joiden kautta voidaan rahoittaa tavanomaisia Leader-hankkeita pienempiä kehittämistarpeita. Teemahankkeet ovat nimensä mukaisesti rahoitushakuja, joissa on tietty teema ja rajattu hakuaika. Teemahankehakujen avaaminen on suunnitteilla ja näistä tiedotetaan kevään kuluessa.

Seuraavat rahoitusinfot 8.3. ja 20.4.

Ravakka järjestää säännöllisesti rahoitusinfoja. Puolen tunnin rahoitusinfoissa Leader Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio kertoo Leader-rahoituksen mahdollisuuksista ja hakemisesta. Infot pidetään erikseen yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista (yhdistykset ja muut toimijat) sekä yritystuista (mikroyritykset). Alustana toimii Teams. Seuraavat infot järjestetään 8.3. sekä 20.4.

Ravakan asiantuntijoihin voi olla myös suoraan yhteydessä ja kysyä oman idean rahoituskelpoisuutta. Katso yhteystiedot.

Kaikki neuvonta on aina maksutonta.

Katso esimerkkejä hankekartasta

Hankekarttaan on koottu Leader Ravakan kuluvalla EU-ohjelmakaudella eli vuoden 2014 jälkeen rahoittamat Leader-hankkeet.
Ravakan hankekartta (linkki)