LINC 2018 -seminaari

Hankkeessa edistettiin Leader-ryhmien ja alueiden toimijoiden kansainvälisyysvalmiuksia järjestämällä LINC-seminaari kesäkuussa 2018. Vuosittain Euroopassa järjestettävä Leader-tapahtuma toi Lounais-Suomeen 350 eurooppalaista maaseudun kehittäjää ja tarjosi mahdollisuuden monipuoliseen alueen esittelyyn.

Tapahtuman pääpaikka oli Rauma, ja osallistujat majoittuivat myös Uudessakaupungissa. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana tehtiin opintoretkiä eri teemoissa eri Leader-ryhmien alueille ja tutustuttiin paikallisen kehittämisen tuloksiin. 

LINC -yhteistyötä on toteutettu vuodesta 2010 lähtien. LINC on lyhynne ja tulee sanoista Leader Inspired Network Community. LINC-yhteistyöllä halutaan edistää Euroopan Leader-ryhmien verkostoitumista ja kokemusten vaihtoa, ja näin vahvistaa Leader-toimintatapaa.

Hankkeen tuloksia

Seminaari lisäsi kansainvälistä yhteistyötä ja sen myötä syntyi myös uusia kehittämishankkeita. Esimerkiksi osana seminaaria järjestetty Cooperation corner -hankehakutilaisuuteen ilmoittautui yli 60 % seminaariosallistujista. Tilaisuuden seurauksena syntyi uusia kansainvälisiä Leader-hankkeita useille suomalaisille Leader-ryhmille.

Seminaari toi runsaasti näkyvyyttä lounaissuomalaiselle maaseudun kehittämistyölle, ja siitä kirjoittivat kaikki alueen päämediat. Tapahtuman päätöspäivä Katanpäässä oli mm. YLE Lounais-Suomen alueuutisissa.

TOTEUTUSAIKA 

3/2017 – 12/2019 (päättynyt)

KUSTANNUSARVIO 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 160 000 €, josta julkisen tuen osuus on 100 %. 

Alueidenvälistä hanketta rahoittivat Leader Ravakka, Leader Karhuseutu, Leader Pyhäjärviseutu, Leader Pohjois-Satakunta, Leader Varsin Hyvä, Leader Jokivarsikumppanit, Leader I samma båt ja Leader Ykkösakseli EU:n maaseuturahastosta.

YHTEISTYÖTAHOT

Leader Karhuseutu
Leader Pyhäjärviseutu
Leader Pohjois-Satakunta
Leader Joutsenten reitti
Leader Varsin Hyvä
Leader I samma båt
Leader Jokivarsikumppanit
Leader Ykkösakseli